Deze apps zijn voor mij onmisbaar op mijn telefoon

Uit de poll die ik een tijdje geleden online zette, kwam naar voren dat jullie graag een artikel wilde lezen over voor mij onmisbare apps op mijn telefoon. Vandaag voeg ik de daad bij het woord en neem ik jullie mee in de wereld van mijn telefoon! Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Social media
Onder de noemer social media vallen in mijn geval 2 apps, namelijk Facebook en Instagram. Deze zijn voor mij heel belangrijk en ik breng er dan ook behoorlijk wat tijd door. Instagram was in mijn geval lang een ondergeschoven kindje, maar sinds ik de stories heb ontdekt, doe ik er steeds meer mee en ik heb ik er ook echt ontzettend veel lol mee! Op de vraag waarom het voor mij zo belangrijk is, kan ik goed antwoord geven. Ik vind het namelijk heel fijn om goed op de hoogte te blijven van wat er speelt in de wereld. In mijn geval bevatten kranten 9 van de 10 keer oud nieuws, omdat als er iets gebeurt ik dat gelijk op Facebook of Instagram lees! Natuurlijk volg ik ook kennissen en familie en bekende Nederlanders. Ook van hen blijf ik graag op de hoogte en weet ik graag wat er speelt. Hoe leuk is het om bij een bijzondere gebeurtenis als 1 van de eerste op de hoogte te zijn van wat er speelt en daardoor iemand ook snel kan feliciteren of beterschap kan wensen? Ik vind het heel leuk. Vooral om op deze manier bij iedereen betrokken te blijven, zonder dat het je extreem veel tijd of moeite kost, wat in de tegenwoordige tijd waarin iedereen het druk heeft, ook niet onbelangrijk is! ๐Ÿ˜‰

2. 9292 OV
Een hele belangrijke app als je regelmatig met het openbaar vervoer reist is 9292 OV. En laat ik dat nu net sinds eind januari 3x per week doen! Zoals jullie weten volg ik 3 dagen per week een therapie. Aangezien wij 1 auto hebben en ik in verband met mijn buik nog niet in staat ben om 25 minuten enkele reis te fietsen, ga ik met de bus naar de therapie. De therapie vindt plaats in Dordrecht, waarbij ik gelukkig een rechtstreekse busverbinding heb, ik hoef dus niet over te stappen! ๐Ÿ™‚ Wel zit ik er een klein half uurtje in, aangezien we heel Ambacht en Zwijndrecht door gaan, dat betekend dus 2x per dag een leuk sightseeing tourtje! ๐Ÿ˜‰
In deze app kun je op ieder moment van de dag zien hoe laat de bussen vertrekken van de door jou gekozen halte en kun je ook zien of ze vertraging hebben of voorlopen op schema. Dit laatste komt sporadisch voor, veel vaker sta ik een aantal minuten wortel te schieten, of komen ze helemaal niet opdagen! ๐Ÿ™ En ondanks dat ben ik toch blij dat ze er zijn! Het zou anders wel heel moeilijk zijn voor velen om lange afstanden te overbruggen. Ook ben ik dus heel blij met deze app, omdat je in een handomdraai alle informatie over het OV bij de hand hebt! ๐Ÿ™‚

3. Buienradar
Een in veel opzichten makkelijke en zeker voor mij onmisbare app is Buienradar! Moet ik mn paraplu meenemen als ik op pad ga? Wat voor weer geven ze van het weekend op als ik mijn verjaardag vier? Wat voor weer wordt het op mijn vakantiebestemming? Allemaal vragen waar Buienradar je een feilloos antwoord op kan geven! Natuurlijk is niets zo veranderlijk als het weer, maar toch heb ik aan den lijve ondervonden dat deze app vaak erg goed zit. Vooral op de korte termijn liegt de voorspelling vaak niet! En extra leuk is dat ze het qua voorspellen niet alleen bij Nederland houden maar dat je overal ter wereld de weersverwachting op kan roepen! Dat maakt in mijn geval dat ik nog meer vakantievoorpret kan hebben, door regelmatig te zien dat ze nog steeds 30 graden verwachten in de week dat wij daar verblijven! ๐Ÿ™‚ Natuurlijk kan het ook helemaal verkeerd uitpakken, als je ziet dat de verwachtingen echt bar slecht zijn, maar dat heb ik nog nooit meegemaakt! ๐Ÿ˜‰

4. FOX Sports
Onmisbaar voor iedere voetballiefhebber en dus ook voor mij, is de app van FOX Sports! Alle ins en outs over alle clubs, het laatste sport nieuws en alle achtergronden vindt je hier terug. Extra leuk is de functie pushinstellingen, waarbij je door 1 klikje kunt aangeven van welke club je op de hoogte wilt blijven en waardoor ik bij ieder doelpunt dat er door die club gemaakt wordt een melding krijg op mijn scherm. Niet heel zinvol als ik in het stadion zit, maar des te zinvoller als je bijvoorbeeld tijdens een uitwedstrijd op een verjaardag zit en je zoals ik niets wilt missen! ๐Ÿ˜‰
Ook heb ik ingesteld pushmeldingen te krijgen bij groot sportnieuws. Zo wist ik dus als een van de eerste hoe het eraan toe was met voetballer Nouri en wordt ik op de hoogte gehouden van iedere grote transfer in voetballand. Erg leuk, als daar je interesse ligt! ๐Ÿ™‚

5. Nederland.FM
Aangezien ik altijd een muziekje om me heen wil hebben, is Nederland.FM echt onmisbaar voor mij! Hij staat aan als ik sta te douchen, als ik op de wc zit, als ik in de bus zit, als ik aan het soppen ben, of zoals nu een artikel aan het typen ben. Eigenlijk altijd dus! Over de reden waarom geluid om mij heen zo belangrijk is wil ik niet te veel uitdiepen, wat ik wel wil vertellen is dat het met mijn psychische klachten te maken heeft en erg belangrijk voor me is in mijn dagelijks functioneren. Heel makkelijk aan deze app is, dat je zowat iedere zender die er in Nederland in de ether zit kunt ontvangen! Dat is overdag in mijn geval radio 538, ’s avonds of als ik er eerder zin in heb 100% NL en op zondagmiddag radio 1. Dit omdat zij dan verslag doen van de wedstrijden in de eredivisie en ik als ik even weg moet bij de tv, om bijvoorbeeld de was te doen op zolder, ook op de hoogte blijf! De radio is voor mij dus echt onmisbaar! En buiten het feit dat ik muziek gewoon leuk vind, blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws en kan er ook echt van genieten! Zo doet het nadoen van een typetje door Edwin Evers mij op de vroege morgen echt ontzettend goed! ๐Ÿ™‚

Zo, dit waren ze dan, 5x een app die voor mij onmisbaar is op mijn telefoon! Op deze manier hebben jullie weer een uniek kijkje gehad in mijn leven. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en er misschien wat aan hebben en wie weet ook 1 van deze apps gaan downloaden. Bedankt voor het lezen, laat gerust een reactie achter als je nog wat kwijt wilt, of wilt weten en tot de volgende blog! โ™ฅ

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.