Ziek zijn is zo’n makkelijke bezigheid nog niet, deel 10

Het is alweer even geleden dat ik een artikel schreef over mijn buik. De laatste dateert alweer van 29 januari! Ik vond daarom dat het wel weer tijd werd! Benieuwd hoe het nu met mijn buik is? Lees dan snel verder!

In mijn laatste artikel vertelde ik dat ik weer een scopie had gehad, dat daarbij geen ontstekingen zijn gevonden en ik dus mocht stoppen met de zetpillen. Ook vertelde ik dat ik na 6 weken gebeld zou worden door de MDL arts over hoe het ging en dat de behandelingen bij de bekkenbodem fysiotherapie voorlopig doorgang zullen blijven vinden.

Inmiddels ben ik 3 weken geleden gebeld door de MDL arts. Zij vroeg uiteraard hoe het ging. Ik vond het op mijn beurt moeilijk om daar antwoord op te geven, aangezien het vrij wispelturig is de laatste tijd. Ik deed toch maar een poging, door te zeggen dat ik ongeveer nog 2 slechte dagen per week heb, met veel pijn en alle andere gevolgen van dien.
De MDL arts stelde op haar beurt nog wat vragen om het wat inzichtelijker te krijgen en gaf het advies weer met medicijnen te beginnen. Dit keer een magnesium preparaat om de ontspanning van mijn darmen te stimuleren en te zorgen dat de 2 slechte dagen hopelijk ook snel goede worden. De MDL arts is het dan ook met de fysiotherapeut eens dat de focus echt op de ontspanning moet liggen, aangezien mijn darmen snel in de kramp (letterlijk en figuurlijk) schieten.

Inmiddels gebruik ik de medicijnen 3 weken. En alhoewel ik ze snel vergeet, 3x per dag zit nu eenmaal niet in m’n systeem, moet ik zeggen dat het allemaal wel al wat beter aanvoelt. Ik heb minder snel pijn, minder aandrang en minder diarree. 🙂 Wel heb ik nog steeds 2 mindere dagen per week. Echt slecht wil ik ze niet noemen, maar in ieder geval zijn het nog dagen dat ik last heb.

Afgelopen week moest ik ook terug naar de fysiotherapeut. Zij heeft me geadviseerd een dagboek bij te houden omtrent de mindere dagen, met antwoord op de vragen; “wat heb ik de dag voorafgaand aan de mindere dag gegeten, gedaan en wat speelt er?” Zo hopen we grip te krijgen op wat de oorzaak kan zijn van de mindere dagen. Ook adviseerde ze voorzichtig weer wat te gaan bewegen. Dit in de vorm van opbouwend 3x per week stevig wandelen, beginnend met 15 minuten per keer.

Op het moment dat ik dit type heb ik al 1x de daad bij het woord gevoegd, door toen ik vanaf de groep naar huis reisde een paar bushaltes eerder uit te stappen en zo in een stevige pas naar huis te lopen. Na een paar minuten kreeg ik echter direct pijn en voelde ik mijn darmen hard werken. Bij thuiskomst moest ik dan ook direct naar het toilet en heb ik de rest van de dag last gehouden.
Uiteraard ga ik deze week nog 2x een kwartier bewegen, ik ben dan ook heel benieuwd of ik weer last krijg, of dat dit “toevallig” was. Mocht de pijn e.d. over een periode van 2 weken, dus na 6x bewegen nog aanwezig zijn tijdens de stevige wandeling, dan ben ik van plan de fysiotherapeut even te bellen om te overleggen.

Voorlopig staat er half mei een consult met de MDL arts gepland en eind mei met de fysiotherapeut. En alhoewel ik hoopte dat dit mijn laatste “ziek zijn” bericht zou zijn, komt er dus minimaal nog 1 bericht bij. Ik hoop dat de combinatie van medicijnen en bewegen mij zoveel ontspanning gaat geven dat ik binnenkort gewoon weer kan sporten naar hartenlust en er geen dagen meer zijn dat ik nog rekening moet houden met. Ook hoop ik dat het dagboek een hoop inzicht gaat geven en wellicht een oorzaak in eten of activiteit aanwijst.
Ik wacht het maar weer even af. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte! ♥

Reacties

Reacties

2 gedachten over “Ziek zijn is zo’n makkelijke bezigheid nog niet, deel 10

  • 31 maart 2018 om 12:16
    Permalink

    Hehe Sam hoop dat met al de dingen die je doet snel weer rust geef in je darmen.
    Gr Annie

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.