Gewoon fan van de “Lekker & Simpel” kookboeken

Het is weer donderdag, tijd voor een nieuwe “Gewoon fan van…”! Dit keer over mijn favoriete kookboeken, de kookboeken van “Lekker & Simpel”! Benieuwd wat de boeken zo fijn en leuk maakt en wat mijn favoriete recepten uit de boeken zijn? Lees dan snel verder!

“Lekker & Simpel” is naast de titel van de kookboeken ook de naam van de website en Facebookpagina, bedacht en beheerd door eigenaren Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie en Sofie Chanou.

Ik ben met de website en Facebookpagina van “Lekker & Simpel” in contact gekomen toen ik begon met afvallen. Voordat ik hieraan begon waren wij gewend vaak met pakjes en zakjes te koken. Dat dit geen gezonde keuze is kwam ik snel achter toen ik de etiketten op de verpakkingen ging bestuderen, zoals ik dat in het begin van het afvalproces met alle etiketten deed. Aangezien er dus echt iets moest veranderen aan dit patroon voor het bereiden van de avondmaaltijd ging ik opzoek naar gezonde, maar vooral ook snel op tafel staande gerechten. Zo kwam ik via Google opeens op de website van “Lekker en Simpel” terecht! Uiteraard zocht ik ze ook gelijk ook op op Facebook en gaf de pagina een “vind ik leuk”.

Toen ik op een gegeven moment via Facebook vernam dat er een kookboek uit zou komen, werd ik dol enthousiast! Vooral omdat het vol zou staan met nog niet eerder gepubliceerde gerechten! Zodra het boek “200 hoofdgerechten Lekker & Simpel” te bestellen was, gooide ik hem meteen in mijn digitale winkelmand! Bij binnenkomst pakte ik hem meteen uit en begon er heftig doorheen te bladeren. Het water liep me in de mond bij het zien van al die heerlijke gerechten. In dit boek staat eigenlijk maar 1 gerecht wat bij ons beiden heel favoriet is; kipgoulash met rijst! Een heerlijk gerecht, vol met verse en pure ingrediĆ«nten, dat hier regelmatig op tafel staat!

Voor de lunch maak ik regelmatig de wrapbakjes gevuld met kip of gehakt en restjes groenten die ik nog in huis heb. Super lekker en heel leuk om te maken, aangezien je de bakjes zelf maakt! Hiervoor haal ik door middel van een glas en scherp mes 3 rondjes uit een wrap, maak in het rondje een inkeping en vorm hiervan een bakje door het rondje te vouwen in een muffin bakblik. Alhoewel het niet zo klinkt is het echt heel makkelijk! šŸ™‚ En doordat de bakjes in de oven gaan, zij daardoor knapperig worden en de kaas heerlijk door de overige ingrediĆ«nten heen smelt, is het ook nog eens super lekker!

Toen eind vorig jaar bekend werd dat er weer een nieuw boek in de verkoop kwam, zette ik hem direct op mijn kerstlijstje! Helaas had de Kerstman andere prioriteiten en dus werd het boek mijn eerste aankoop van het jaar 2018. Wat was ik verrast toen ik een uniek gesigneerd exemplaar binnen kreeg! Super gaaf! šŸ˜€

Het boek “Lekker en Simpel 1x kopen 5x koken” is echt fantastisch en wat mij betreft nog beter dan het andere boek! Hierin staan dat ook heel wat favoriete recepten! Zo maak ik heel graag het rijstpannetje met gehakt en courgette, alleen eten wij hem het liefst met macaroni in plaats van rijst. En alhoewel ik zei nooit macaroni met tomatensaus te lustten, eet ik hier zonder problemen een bord vol van op! Ik denk dat het komt doordat ik het nu zelf maak, weet wat er in zit en er echt alleen verse producten aan te pas komen. Het is allemaal heel puur en absoluut ook tomaterig, maar ik lust het! De wonderen zijn de wereld nog niet uit! šŸ˜‰

Een ander topper is absoluut de wrap met zoetzure varkensreepjes! Lazy weekend comfort food noemen we het! HĆ©t beste gerecht voor op de zaterdagavond! Dit komt vooral door de manier hoe ik de wraps vouw, aangezien je er dan zelfs geen bestek voor nodig hebt! Je hebt ze ook nog is zo gemaakt en lekker dat ze zijn! šŸ™‚

Een ander heerlijk gerecht uit het boek, die ik deze week nog maakte en waarvan je de bereiding wellicht hebt gezien in de Stories op Instagram, is de nasi met champignons. Zo klaar, weinig ingrediƫnten en lekker! Het geheim van de heerlijk kruidige smaak zit hem in het snufje gemalen komijnpoeder wat je toevoegt samen met de ketjap en waar de groenten vervolgens in smoren. Dat geeft echt een hele bijzondere smaak!

Extra leuk en fijn aan het boek is de indeling op ingrediƫnt. Zoals de titel al doet vermoeden, staan er met ieder ingrediƫnt 5 recepten in het boek. En waar ik dan weer super vrolijk van word is de grote verscheidenheid aan groenten Ʃn fruit die als hoofdingrediƫnt voor de gerechten gebruikt wordt!

Nu schijnen de hierboven genoemde en besproken boeken niet boek 1 en 2, maar boek 2 en 3 te zijn! Ik ben dan ook met alle macht op zoek naar boek 1, dat echt nergens meer te krijgen of te bestellen is! šŸ™ Mocht 1 van jullie het thuis hebben liggen en er niets mee doen, denk dan even aan mij! ā™„
Wel heb ik inmiddels vernomen dat boek 4 alweer in de maak is! šŸ˜€ Voorlopig haal ik nog genoeg inspiratie uit deze 2 boeken en van de website, waar ook regelmatig nieuwe recepten worden gepost, maar uiteraard is ook boek 4 van harte welkom, want van koken krijg ik nooit genoeg! ā™„

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.