Mijn afval verhaal op Linda Nieuws!

Jullie zijn allemaal op de hoogte van mijn afval avontuur. Dé reden, waarom ik ooit begon met mijn blog. Ik wilde graag een breder publiek bereiken, maar vooral inspireren. Met het bereiken van een breder publiek zit het wel goed, ik ben dan ook zeer tevreden met mijn bezoekersaantallen. Over dat inspireren was ik altijd een beetje onzeker. Tót vrijdag 9 februari, toen mijn interview over het afvallen online kwam op de website en Facebookpagina van Linda Nieuws! Benieuwd naar alle ins en outs achter deze te gekke kans? Lees dan snel verder!

2 weken geleden, toen Lars, mijn zus en ik onze supportersmaaltijd zaten te verorberen in het supportershome van FC Dordrecht, kreeg ik opeens een privé bericht via Messenger. Het was een bericht van ene Yara, de redacteur  van Linda Nieuws, met de vraag of ze naar aanleiding van een reactie die ik had geplaatst op de Houvol Facebookpagina een telefonisch interview af mocht nemen over mijn afvalverhaal. Ik werd gek! Ik denk dat iedereen in het supportershome mijn gil wel heeft gehoord! 😉 Ook Lars en mijn zus waren direct reuze enthousiast.
De volgende dag heb ik, na een nachtje slapen, in alle rust geantwoord dat ik het interview heel graag wilde geven. 🙂

Ik zou nog even wat meer uitleg geven:
Linda Nieuws is de website en Facebookpagina van het blad de LINDA, van Linda de Mol. Toen Linda de Mol in het voorjaar van vorig jaar besloot te gaan afvallen en er heel veel mensen met haar mee gingen doen, ontstond de Facebookpagina Houvol, waar alle vrouwen en mannen die meededen tips en inspiratie konden vinden om hun afvalavontuur vol te houden. Toen er op een gegeven moment werd gevraagd aan mensen die al een hoop waren afgevallen, hun voor- en na foto’s te plaatsen, heb ik dat ook gedaan. Na aanleiding van die foto’s, die ik dus echt al drie kwart jaar geleden ofzo heb geplaatst, werd ik nu gevraagd voor dit interview. Iets was ik dus totaal niet aan had zien komen! 😮

Na wat berichtjes heen en weer maakten we uiteindelijk een afspraak op donderdag 8 februari om 15.00uur voor het telefonische interview.

Die bewuste dag zat ik om 14.30uur al helemaal start klaar, redelijk zenuwachtig wezend, op de bank. Precies om 15.00uur ging mijn telefoon. Stephanie, die de werkzaamheden van Yara een paar dagen voor het interview had overgenomen, begon direct met vragen stellen. “Waarom begon je met afvallen?”, “Hoeveel was je start gewicht?”, “Welk aandeel hadden familie en vrienden tijdens het afvallen?” en “Wat zijn je beste afvaltips?” zijn zomaar wat vragen die voorbij kwamen. Al snel was ik mijn zenuwen kwijt en zat ik er helemaal in! Ik gaf overal rustig, maar met gepast enthousiasme antwoord op en benadrukte vooral dat het niet om afvallen alleen gaat, maar om het aanpassen van je levensstijl.
Ook noemde ik het psychisch ziek zijn, de belangrijkste reden voor zoveel aankomen in korte tijd en dat het best lang duurde voordat ik van mijn behandelend artsen eindelijk af mocht gaan vallen. Dit omdat afvallen en werken aan je psychische gezondheid gewoon echt niet samen gaat en sowieso niet ging zolang ik medicijnen slikte die gewichtstoename veroorzaakten en ervoor zorgde dat ik continue trek had.

Na een klein half uur had Stephanie al haar vragen gesteld en rondde we het gesprek af. Ze beloofde mij het artikel te sturen via Messenger zodra het klaar was, zodat ik het kon verbeteren op feitelijke onwaarheden en vroeg mij  voor- en na foto’s te sturen.

Vrij snel ontving ik het concept artikel! En wat was ik enthousiast! 😀 Het stond er precies zoals ik het bedoeld had, maar ook echt precies zoals ik ben! Uiteraard liet ik het ook direct aan Lars lezen, die net thuis was van z’n werk. We besloten samen dat 2 zinnen op een andere manier beter tot hun recht zouden komen en dus stuurde ik dit terug. Stephanie stond hier op haar beurt voor open en paste de 2 zinnen aan. Ook vroeg ze nog of ze mocht weten en vermelden om welke psychiatrische ziekte het gaat, hier antwoordde ik op, dat ik dat liever voor mezelf houd.
Ook gingen Lars en ik direct op zoek naar passende foto’s voor bij het artikel. Aangezien de bruiloft een belangrijk onderwerp was tijdens het afvallen, maar ook in het interview, kozen we als voor foto, de foto van het huwelijksaanzoek en als na foto, een foto die tijdens een shoot op de huwelijksreis gemaakt is. Ook stuurde ik als bonus nog 2 gevraagde foto’s van de bruiloft mee en liet aan haar de keuze dit terug te brengen tot 1, aangezien ik dat niet kon. 😉

De volgende dag, op vrijdag 9 februari, kreeg ik een berichtje dat het artikel online was gekomen! In de bus vanaf de therapie op weg naar huis, las ik het artikel plus alle reacties die erop gekomen waren. Wat was ik overdonderd en trots door al die liefde! Zat ik daar een beetje in de bus met natte oogjes! Werkelijk waar uit het hele land kwamen reacties! En doordat het niet alleen op de Linda Nieuws pagina, maar ook op de Houvol pagina stond, kon ik het amper bijhouden! Ik beantwoorde iedere reactie persoonlijk en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Want ook nu nog komen er af en toe nog reacties op het artikel!
Ik kwam er wel achter dat ik het vrij moeilijk vind om met zoveel complimenten om te gaan. Buiten dat ben ik natuurlijk ongelofelijk trots op mijn verhaal en het platform dat me geboden is! 🙂

Mocht je het artikel gemist hebben, wat ik me bijna niet voor kan stellen 😉 , dan is dit de kans om het alsnog te lezen. Want speciaal voor mijn lezers publiceer ik het artikel ook op mijn pagina! Veel leesplezier! ♥

Samantha (30) viel 55 kilo af: ‘Ik wilde absoluut niet zo in mijn trouwjurk’

Samantha was veel aangekomen door medicijnen en woog op een gegeven moment 130 kilo. Afvallen mocht ze niet meteen van de dokter, wegens een psychische ziekte.

08.02.2018 | 21:50 uur | Stephanie Kersbergen

Maar dat was niet haar enige reden om af te vallen, er was ook een trouwjurk in het spel.

Psychische ziekte
Samantha kampt al langere tijd met een psychische ziekte en hier had ze acht verschillende soorten medicijnen voor nodig. Om welke ziekte het gaat vertelt Samantha liever niet, hier praat ze namelijk maar met weinig mensen over. Zes van deze medicijnen zorgden ervoor dat ze veel aankwam en meer eetlust kreeg. Ze kwam vijftig kilo aan. Samantha was “doodongelukkig”, zoals ze zelf zegt. “Door een psychische ziekte kijk je heel anders naar de wereld en jezelf, negatiever. Toen was ik ook nog eens veel aangekomen en iedereen staarde, mensen herkenden me niet meer. Ik vond dat ik niet zo hoorde te zijn.”

Samantha voor het afvallen:

Groen licht
Maar ze mocht nog niet afvallen van haar dokter. “Ik moest eerst mentaal beter worden, me op afvallen focussen zou teveel zijn. Ik moest me eerst op mijn hoofd richten.” Uiteindelijk gaf de dokter haar ‘groen licht’ en ze mocht afvallen. “Geleidelijk aan mocht ik minder medicijnen gaan gebruiken. Nu heb ik er nog twee. Toen ik stabiel bleef nadat de meeste medicijnen waren afgebouwd, mocht ik gaan afvallen.”

Diëtiste
Hoe ze 55 kilo kwijt is geraakt? “Via de zorgverzekering kwam ik in contact met een diëtiste. De dokter zei wel dat ik in aanmerking kwam voor een maagverkleining, maar ik wilde dit op eigen houtje doen.” Samantha heeft het op de manier gedaan die voor haar werkt, namelijk door letten op de voeding met hulp van een diëtiste en meer gaan wandelen en fietsen. “Het is een levenswijze, die je je hele leven vol moet houden. Dat lukt niet als je alleen maar sapjes mag drinken van jezelf. Op verjaardagen nam ik dus altijd een glas water, maar pakte ik wél een blokje kaas.”

Trouwen
In mei 2015 werd Samantha ten huwelijk gevraagd door haar vriend, die nu haar man is. Dat was een extra duwtje in de rug voor haar. “Ik wilde absoluut niet zoals ik was in mijn trouwjurk. Zo wilde ik niet op mijn trouwfoto’s staan. Je trouwt maar één keer, als het goed is, en ik wilde met plezier naar mijn foto’s kunnen kijken. Dat kan ik nu.”

Samantha na het afvallen:

Gestimuleerd
Ze werd ook heel erg geholpen in het afvallen door vrienden en familie, iedereen steunde en begreep haar. “Mijn man steunde me ook heel erg. We woonden toen al samen, dus er zou veel voor ons veranderen. Ik ging bijvoorbeeld heel anders eten, maar ik hoefde voor hem nooit wat anders te koken. Hij at gewoon met mij mee, en dat hielp mij heel erg.”

Hoe gaat het nu?
Op dit moment is Samantha tevreden met hoe ze eruitziet. “Ik ben nog steeds geen model, ik heb nu maat 38/40. Maar goed is goed, je moet er niet in doorschieten. Ik zit nu op een gezond gewicht en dat is waar ik het voor doe.” Samantha weegt nu 75 kilo.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.