After the wedding; onze trouwkaart

Vandaag het 2e artikel in de rubriek “after the wedding”! Dit keer staat onze trouwkaart centraal. Dat het heel wat voeten in de aarde heeft gehad om een passende uit te kiezen hebben jullie al eerder kunnen lezen, vandaag het verhaal achter de kleuren, teksten en lay-out. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Vooraf hebben Lars en ik lange tijd op Pinterest alle trouwkaarten verzameld die we mooi vonden. Toen het zover was om er echt 1 te gaan bestellen, zijn we hier samen heel kritisch naar gaan kijken en kwamen we tot de conclusie dat we de volgende eisen hadden voor “onze kaart”:
– De kleur; zoveel mogelijk turquoise, grijs en wit.
– Het formaat; vierkant, maar niet een standaard “klap kaart”
– Ruimte voor een timetable met icoontjes.
– De tekstuele vormgeving in typografie.

En dan kun je wel heel fijn precies weten wat je wilt, maar vindt hem dan maar eens! Uiteindelijk kwamen we na een zoektocht waar geen einde aan bleek te komen bij “Koningkaart” uit. Hier hadden ze eindelijk de stijl die wij zochten! Toen we ook nog eens tegen de kaart aanliepen die we uiteindelijk hebben gekozen, werden we echt gek! Deze voldeed standaard al aan alle eisen! 😮
De kleuren waren perfect, het formaat (een vierkant drieluik) was perfect, er stond standaard aan de binnenkant een timetable op en was dus ook perfect én de tekst was vormgegeven met typografie! Allemaal perfect!

Toen was de tekst aan de beurt, want wij heten geen Emma en Jasper, maar toch echt Samantha en Lars! 😉
Eerst de voorkant. De datum, onze namen en de locatie werden door Lars ingevuld en uitgelijnd. Helemaal onderaan was er echter nog ruimte voor een kort tekstje of gedichtje. Vanuit de website stond er: “Zet in je agenda! We hebben je er graag bij!”, maar dit vonden we veel te plastisch en niet romantisch genoeg, wat we graag wel uitstraalden. We besloten dit even aan de kant te schuiven en verder te gaan met de binnenkant.

Op het linker flapje staat de zo gewenste timetable! We pasten wat icoontjes aan, veranderden de tijden in de juiste en lijnde ze, met behulp van het handige hulpraster, uit.

Toen het rechter flapje! Hier maakten we een kopje “onze locatie” met daarbij de betreffende gegevens, vermeldden de gegevens van de ceremoniemeesters, voor wanneer we wilden horen of mensen erbij konden zijn en onze cadeautip.

En toen kwam het, het middenstuk! Eerst weer de datum en onze namen en vervolgens een pakkende tekst waardoor duidelijk zou worden of mensen dag- of avondgast zijn. Na heel wat zoeken, proberen, rijmwoordenboeken raadplegen en uiteindelijk vloeken, dáchten we de perfecte tekst gevonden te hebben. Totdat we het door onze ceremoniemeesters lieten checken, die de tekst toch wel erg Dordts vonden… Uiteindelijk hebben we met hun hulp voor zowel de dag- als avondgasten een hele pakkende en duidelijk tekst kunnen formuleren. 🙂
Maar toen kwam mijn wens, ik wilde heel graag nog een pakkend en lief gedichtje aan de binnenkant van de kaart. Ook had ik het idee dat er vast een tekst van Guus Meeuwis, ons grote idool, zou zijn, die er zich prima voor zou lenen… Na echt alle songteksten afgestruind te hebben kwamen we uit bij de tekst van het liedje “Simpelweg gelukkig zijn”. We hadden dit nummer sowieso al uitgekozen om te gebruiken tijdens de ceremonie, dus dit paste perfect! We fantaseerden ook al stiekem over het feit dat als mensen het liedje zouden horen als wij onze handtekeningen zetten, het dan zouden herkennen van de kaart…

Na op internet een heel kort, krachtig maar supermooi tekstje te hebben gevonden voor op de voorkant was de kaart compleet! 😀

Heel tevreden met het resultaat, gingen op 14 augustus de kaarten in de turquoise enveloppen en mét zelfontworpen postzegel op de post. De eerste reacties kwamen al snel en waren alleen maar positief! Wat een mooie teksten, wat een mooie kleuren en wat een apart ontwerp, waren veel gehoorde opmerkingen. 🙂

Alle tijd naar aanloop van de bruiloft hebben zowel de dag- als avondkaart op ons dressoir geschitterd. Het is echt onze kaart, een kaart die ons perfect weerspiegelt en waar we tot op de dag van vandaag reuze trots op zijn! ♥

Voorkant van de kaart:

Binnenkant van de kaart voor de daggasten:

Binnenkant van de kaart voor de avondgasten:

De enveloppe en postzegel:

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.