The wedding countdown; foto 12

Wij zijn allebei gek van cabaret! Deze humor is ook echt een connectie tussen ons. Cabaret en dan vooral het nadoen van de sketches van Jochem Myjer aan de bar bij Sandido, is waar het allemaal mee begon. Daarom kon een foto met 1 van onze favoriete cabaretiers niet ontbreken! Benieuwd naar het verhaal achter de foto? Lees dan gezellig verder!

Het was het voorjaar van 2008. Een dinsdagavond. Ik zat aan de bar in het clubgebouw van showband Sandido aan de Reeweg in Hendrik ido Ambacht. We zouden die avond oefenen voor de show op Koninginnedag.
Even verderop zat Lars. Ik liep naar hem toe. We raakten aan de praat. Het praatje ging over cabaretshows. Shows van Najib Amhali, Bert Visscher en Jochem Myjer. Hoe leuk we ze vonden en hoe goed we ze na konden doen. De ene sketch na de andere kwam voorbij. Het ging van: “Ik begrijp er niets van!” tot “Jongens, even rustig!”, inclusief bijbehorende geluiden en gezichtsuitdrukkingen. We hadden de grootste lol! Even vergaten we alle mensen om ons heen en voelde het echt als samen… Ondertussen werd er door de andere leden flink gekletst over het misschien wel toekomstige nieuwe stel. Er werden zelfs weddenschappen afgesloten! 😉
Uiteindelijk 2 dagen na die show op Koninginnedag kregen we echt verkering en de rest is inmiddels bekend! 🙂

Nog altijd beleven we veel plezier aan cabaret! De kast staat dan ook redelijk gevuld met een grote dvd collectie van verschillende cabaretiers die we inmiddels bij elkaar hebben gespaard. 🙂
Ook zijn we naar menig voorstelling geweest. Zo hebben we onder andere Bert Visscher, Jochem Myjer en Richard Groenendijk al live op zien treden!
De foto die bij dit artikel hoort, gaat zoals jullie kunnen zien over de laatste. Achternaamgenoot van Lars en binnenkort ook van mij! 🙂 Zover we weten zijn we geen familie, maar hij keek wel even vreemd, toen Lars zich voorstelde als “Lars Groenendijk”, antwoordend op zijn hand met de woorden “Richard Groenendijk”.

De foto is genomen op 30 april 2015, precies 7 jaar na die bewuste Koninginnedag en de aanloop er naartoe in 2008.  Zo was de cirkel weer rond :).
We bezochten de voorstelling “Met de mantel der liefde” in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. We hadden mooie plekken vrij vooraan. 🙂

Het was een te gekke show, met zowel hilarisch momenten, als ook een serieuze ondertoon en prachtige persoonlijke liedjes. Zo vertelde Richard over het verleden van zijn vriend, die gevlucht is voor oorlog en wat dat vervolgens in je verdere leven betekend. Maar ook over de “makkelijke tegels” van zijn geliefde bejaarde tante Jos.

Je hoort weleens dat mensen worden weggestuurd uit een zaal, omdat ze te hard lachen. Nou, het was dat ik me op een gegeven moment inhield, anders had dit echt bij mij gebeurt! Ik kwam niet meer bij! En dan zat je nog midden in je lachsalvo van de vorige grap, kwam de volgende hilarische uitspraak al weer voorbij! Ik had aan het einde van de show gewoon buikpijn! Het was echt een geweldige avond! 🙂

En als klap op de vuurpijl mochten we dus met Richard op de foto! We besloten een dvd te kopen die nog ontbrak in onze collectie. Deze werd vervolgens door hem gesigneerd en als aandenken maakte de dame die de dvd’s verkocht ook nog is een mooie foto van ons drietjes! Echt een super leuk en mooi aandenken! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.