The wedding countdown; foto 9

Vandaag foto 9 alweer in “The wedding coundown”. De foto is alleen niet echt van deze tijd, maar aangezien het, als het goed is, steeds warmer wordt richting de grote dag en er dus eigenlijk ook helemaal geen geschikt moment meer komt, besloot ik hem nu maar te plaatsen. Benieuwd naar het verhaal achter deze oer Hollandse foto? Lees dan snel verder!

Elk jaar haalt Sandido in Hendrik ido Ambacht Sinterklaas en zijn pieten binnen. In die 8 jaar dat ik meespeelde, was dat altijd 1 van de optredens waar ik het meest naar uit keek! We verzamelden ons al vroeg bij de vereniging en gingen vervolgens op pad naar de waterkant. Daar aangekomen, zorgden we er met onze klanken voor dat Sinterklaas Hendrik ido Ambacht niet voorbij kon varen en dus werd verwelkomt door vele zenuwachtige kinderen aan de kant.
Na alle kinderen een handje te hebben gegeven nam de sint samen met de Hoofdpiet plaats in zijn paardenkoets en gingen ze onder begeleiding van de band, alle winkelcentra in Hendrik ido Ambacht af. De dag eindigde steevast in het clubgebouw van Sandido waar een groot feest werd gehouden voor alle kinderen.

Na een paar jaar werd door Sinterklaas aan Sandido gevraagd of zij wat hulppieten aan konden leveren. De sint wilde namelijk heel graag een pietenband, maar omdat de pieten met moeite het noten lezen onder de knie kregen, moesten zij begeleid worden door professionele muzikanten. Sandido werkte daar met alle liefde aan mee en dus werden onder andere Lars en ik omgetoverd tot hele mooie zwarte pieten. We leken zo regelrecht uit Spanje te komen! 😉

Het was een optreden om nooit te vergeten! Zo kun je je als “Piet” toch net iets meer permitteren dan als “echt” bandlid! 😉 Sloten de echte pieten ons direct in hun hart en kregen we zelfs pepernoten om onderweg van te snoepen!

Tot overmaat van vreugde was het Sinterklaas zo goed bevallen, dat we zelfs meerdere jaren op rij als lid van de pietenband mochten fungeren!
Ook bij de Ambachtse kinderen vielen we goed in de smaak. Ze vonden het maar wat leuk om even op “Piets” trommel te slaan! En dat wij stiekem alleen voor de gelegenheid zwart waren, dat viel hun helemaal niet op! 😉

 

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.