Een bezoek aan musical “De Marathon”

Woensdag 26 april was het eindelijk zover! Ik ging samen met mijn zus naar de musical “De marathon” in het nieuwe Luxor theater in Rotterdam!
Dit artikel staat geheel in het teken van het bezoek aan deze musical. Benieuwd naar dit verslag en naar de winnaar van de winactie, die ik aan het einde van dit artikel bekend maak? Lees dan snel verder!

Rond 16.00uur was m’n zus bij mij. We dronken nog even een kopje thee om vervolgens rond vijven richting Rotterdam te gaan. Het was vrij druk op de weg, maar uiteindelijk reden we rond half zes parkeergarage “De Rotterdam” in.

We gingen eerst een hapje eten. Omdat we bij het laatste bezoek aan het nieuwe Luxor in april 2016 wel heel lekker hadden gegeten bij grillrestaurant Gauchos, besloten we daar nu ook naartoe te gaan.
We genoten beiden van een heerlijke Argentijnse steak en de daarbij geserveerde gegrilde groenten en frietjes met peterselie en knoflook! Door dit laatste besloten we alleen wel verder heel de avond ons mond niet meer open te doen… 😉

Inmiddels was het over 19.00uur en we besloten richting het Luxor te lopen. Het was hard werken met de aanwezige tegenwind en we waaiden zowat uit onze verschoning, maar na een minuut of tien doemden de overwegend geel- roze Marathon borden op.
Heel het Luxor stond in het teken van de musical! En niet alleen bij de entree, ook binnen zag je veel geel en roze, een start en finish vlag en een cafeetje in de stijl van de centraal staande autogarage.

Onze aandacht werd getrokken door het aanwezige merchandise standje. Ze verkochten hier van alles wat met de musical te maken had; zweetbandjes, bidons, een cd met de musical muziek en ook het felbegeerde en bekende “De Marathon” shirt! Ik kreeg hartjes in m’n ogen, een grote glimlach op m’n gezicht en m’n stem sloeg over! Deze wilde ik zo graag! Ik kreeg hem van m’n zus, alvast voor m’n verjaardag! 😀
Mijn zus kocht het shirt ook. En omdat we beiden dezelfde droom hebben, beloofden we elkaar in dit shirt in 2020 samen de marathon van Rotterdam te lopen! Op dit moment kampen we beiden met blessures, maar met deze stok achter de deur gaat onze droom vast en zeker uitkomen! 😀

We dronken nog snel even een kopje koffie en thee en besloten toen de gong ging, als een speer richting de zaal te gaan! We waren heel de tijd vergeten!
We zaten mega goed! Op de tweede rij, precies in het midden. Maar doordat wij, helemaal in de wolken door de shirts, zo achterlijk laat binnen kwamen in de zaal, zat iedereen al! Sorry zeggend in repeat schuifelden we langs alle boze blikken. Dit konden trouwens ook jaloerse blikken zijn, want mensen kinderen, wat zaten wij goed! 😮

Niet veel later ging het licht uit en begon de muziek. Het was een fantastische musical, waarbij je veel gelijkenissen zag met de film, maar dan aangevuld met schitterende liedjes geschreven door Thomas Acda! De gevatte uitspraken, scherpe Rotterdamse tongval en aversie tegen Amsterdam deden ons keer op keer in een deuk liggen. Onder andere; “De marathon, welke gek dat ooit verzon. Zo zinloos als een geile non, die hele marathon!”, “Tering! Ik vind het met de auto al ver!” en “Mijn lichaam is een tempel, maar ligt even in puin” deden ons schateren van de lach!
Maar net als in de film, is ook de musical niet alleen maar leuk en lachen. Er komen ook hele emotionele scènes in voor.  En begeleid door de prachtige muziek en dito teksten, zorgde dat vooral op het einde voor een brok in mijn keel.

Met een diepe buiging nam de geweldige cast afscheid van ons. Zij kregen op hun beurt een staande ovatie van ons als publiek. Het was een lange zit, maar zeker de moeite waard! Net voor middernacht, zette mijn zus mij thuis af. Ik bedankte haar voor de geweldige avond.
Thuis praatte ik Lars kort bij, maar al snel vielen mijn ogen zowat dicht. We besloten te gaan slapen. Ik droomde van geel en roze en de marathon in Rotterdam waar ik begeleid door het applaus van honderden mensen langs de kant en het “You never walk alone” van Lee Towers, over de finish kwam…

Eindelijk is het moment daar om de winnaar van de winactie bekend te maken! Benieuwd wie de schaal vol met lekkere hapjes heeft gewonnen? Bekijk dan snel het onderstaande filmpje, want misschien ben jij het wel!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.