Een verrassing voor mijn moeder

Afgezien van het feit dat ik mijn moeder nooit genoeg kan bedanken voor alles wat ze voor mij heeft gedaan en ze echt wel een lintje zou verdienen, heb ik afgelopen maandag toch weer gepoogd haar een onvergetelijke verrassing te bezorgen om haar zo te bedanken voor alles wat ze voor Lars en mij doet.

Omdat ik het moeilijk vind om werkzaamheden te verdelen en te zien wat er moet gebeuren, is ons vorig jaar geadviseerd iemand te vragen om met mij samen het huishouden te doen. We woonden toen net een paar maandjes in onze eengezinswoning en dat drie verdiepingen onderhouden heel wat anders is dan een 3-kamer appartement, daar kwam ik snel achter! Ook zaten Lars en ik niet heel lekker in ons vel de periode na de verbouwing en verhuizing en het als maar goed willen doen, wat in mijn aard zit, brak mij dan ook op, zo ook met het huishouden. Omdat Lars alle dagen werkt en ik niet, kan ik natuurlijk makkelijk mijn steentje bijdragen. Maar de manier waarop is altijd een probleem geweest.

We gingen met het “iemand vragen voor het huishouden- advies” naar mijn moeder. En aangezien soppen haar hobby is, vond ze het geen probleem een paar uurtjes per week met mij het huis “onder handen te nemen”.
Daar waren wij op onze beurt natuurlijk weer heel erg blij mee!
Inmiddels was het afgelopen 18 april alweer een jaar geleden, dat ze voor het eerst bij ons kwam soppen. En dat jubileum moest natuurlijk gevierd worden! Sowieso proberen we haar regelmatig een cadeautje te geven, maar afgelopen maandag hebben we haar extra in het zonnetje gezet!

Het begon allemaal om 8.58uur. Mijn moeder nam op dat tijdstip de bus richting Ambacht. Ik fietste op mijn beurt richting de bushalte aan de Appelgaarde alhier, om in diezelfde bus te stappen en haar dus te overvallen.
Ze wist niets, alleen dat ze deze bus moest nemen en dat ze niet teveel moest eten ’s ochtends.
De blik op haar gezicht toen ik de bus instapte was onvergetelijk! Het was een mix van verbazing, blijdschap en “wat zou er verder nog gaan gebeuren?”. Deze blik werd vergezeld door de woorden; “Nou ja!”, “Donderse meid!”, “Wat doe jij nou hier?” en “Ik snap er helemaal niets meer van!”.
Vervolgens drukte ik toen we een klein stukje op weg waren op de “stop” knop, om bij de eerstvolgende halte uit te stappen. De “Ik snap er helemaal niets meer van- blik” op m’n moeders gezicht kwam terug! Prachtig!
We liepen vervolgens een stukje en kwamen uit bij restaurant de Watertuin. Toen we hier naar binnen gingen, volgde er alleen maar “wat leuk, wat leuk, wat leuk!” en een grote glimlach op haar gezicht! We gingen ontbijten! Ik had gereserveerd voor een 2-uurs arrangement, waarbij we zoveel konden eten en drinken als we wilden.

Om 09.30uur waren we de enige mensen in de zaak, op het personeel na dan! 😉
Na een tijdje kwamen hier nog 4 mensen bij, maar rustig was het dus wel.
Het buffet was heel uitgebreid, maar er lag logischerwijs niet heel veel van elk product, aangezien het zo rustig was. Wel werd het snel bijgevuld als wij iets op hadden gemaakt. We hadden dus echt geen klagen!

We genoten volop van al het lekkere eten, de jus ‘d Orange en de kopjes thee. Er werden zelfs verse eitjes voor ons gebakken!
Er was echt teveel om op te noemen! Naast diverse broodjes en croissants,  zoet en hartig beleg, waren er diverse soorten vers bereide salades, vers fruit, hartige en zoete broodjes en andere zoete lekkernijen zoals donuts, soesjes, cake en nog veel meer.

Rond 11.30uur zat het arrangement erop en keerden we huiswaarts. We besloten te gaan lopen. Het zonnetje scheen en we zaten zo vol, dat een beetje beweging geen kwaad kon! 😉
Bij thuiskomst hebben we ook nog even de bovenste verdiepingen van ons huis onder handen genomen, want die waren deze week aan de beurt.
Rond 15.00uur pakte we samen de bus. Bij de Appelgaarde stapte ik weer uit, want daar stond mijn fiets nog door vanmorgen. Mijn moeder heeft me gedurende de dag volgens mij wel 10x bedankt! Ook bij het uitstappen kreeg ik nog een dikke zoen en zei ze hoe leuk ze het had gehad.
Ik zwaaide haar op mijn beurt uit en fietste met een voldaan gevoel huiswaarts. 🙂

P.s. Vergeten jullie niet nog even snel mee te doen met mijn winactie?! Dat kan nog tot 23.59uur vanavond!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.