Ziek zijn is zo’n makkelijke bezigheid nog niet, deel 5

Door de tussenkomst van de hapjes, ben ik helemaal vergeten jullie te vertellen hoe het bij de MDL-arts was 31 maart!
Onder het motto; “Beter laat dan nooit”, vertel ik het jullie nu alsnog!
Benieuwd? Lees dan snel verder!

De afspraak vond in de ochtend plaats via de telefoon. Ik kon niet op het spreekuur verschijnen, omdat die dag de uitvaart was van Lars zijn oom. Een verschrikkelijke omstandigheid, waar ze op de poli alle begrip voor hadden en wat uiteindelijk dus resulteerde in een telefonisch consult met de arts.

Rond 10.15uur ging mijn telefoon, het was de MDL-arts.
Ze vroeg me hoe het ging. Na alles uit de doeken gedaan te hebben; Weinig pijn sinds de ophoging van de zakjes, alleen bij lichamelijke inspanning, zoals lopen, fietsen of sporten steekt het flink de kop op en een blijvende drang om continue naar het toilet te gaan, besprak ze met mij de uitslagen van de onderzoeken.

– Het bloedonderzoek toonde geen afwijkingen.
– De CT-scan vertoonde geen afwijkingen.
– De ontlastingkweek liet zien dat er geen aanwijzingen zijn dat de vetten niet goed opgenomen worden (waar de MDL-arts bang voor was) en ook de parasieten zijn volledig verdwenen.

Eigenlijk was alles dus pico bello in orde, maar aangezien ik wel klachten hou die niet wenselijk zijn, pakte de arts de uitslagen van de hapjes die tijdens de scopie genomen zijn er nog eens bij.
Er waren bij de hapjes uit de endeldarm duidelijke ontstekingen gezien. Wij deden dit echter met elkaar af als; “Dat zou wel door het vele persen komen”.
Maar aangezien de klachten blijven, ondanks dat de parasieten weg zijn, wil ze het nu toch gaan behandelen als een chronische ontsteking van het laatste gedeelte van de darm.

Ik kreeg zetpillen voorgeschreven, die ik iedere avond gedurende ┬á4 weken moet gebruiken. In de bijsluiter las ik later dat deze pillen ook gegeven worden bij de ziekte van Crohn. Best eng om daar mee geconfronteerd te worden! Die pillen zullen maar helpen…. ­čś«

Inmiddels gebruik ik de pillen ruim een week. Behalve wat bijwerkingen merk ik nog geen positieve verbetering. Volgens de apotheek neemt het ook wel 4 – 8 weken in beslag voordat het echt optimaal werkt, nog even afwachten dus.

Over 4 weken heb ik weer een nieuwe afspraak op de poli. Hopelijk kan ik dan eindelijk vertellen dat het beter gaat!
Wordt weer vervolgd!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.