The wedding countdown; de gastenlijst, keuzes te over!

Wie nodig je wel uit voor je bruiloft en wie niet? Kortom; hoe maak je de gastenlijst?
Omdat ook wij hier nog mee struggelen, leek het me interessant hier eens een artikel over te schrijven, je leest er namelijk heel veel over! Benieuwd naar de tips en tricks omtrent dit onderwerp en hoe wij het tot nu toe hebben aangepakt? Lees dan snel verder!

Zoals ik al eerder schreef in 1 van de voorgaande informatieve artikelen hangt alles samen met het budget dat je hebt, zo ook de gastenlijst. Aan iedere uitgenodigde persoon hangt nu eenmaal een prijskaartje. Ga dus eerst na wat je maximaal wilt uitgeven aan borrel en diner (daggasten) en je feest (dag- en avondgasten), daarna maak je globaal een lijst met de mensen die je erbij zou willen hebben, wees hierbij nog niet kritisch, dat komt in een later stadium wel als dat nodig is. šŸ˜‰

Geef dan aan wie je er absoluut heel de dag bij zou willen.
Wij hebben hierbij gekozen voor een heel select gezelschap van mensen die heel dichtbij ons staan. Ons groepje daggasten zal inclusief onszelf uit zo’n 20 mensen bestaan. Klein en bescheiden, maar in onze ogen ideaal en overzichtelijk. Uiteraard staat iedereen die weet waar en hoe laat de ceremonie plaatsvindt vrij om tijdens het officiĆ«le gedeelte zich te voegen bij de daggasten en zo het voor ons zeer speciale moment mee te beleven. De rest van de dag tot het feest beleven wij vervolgens weer met dit selecte gezelschap.

Vervolgens ga je na of de hoeveelheid mensen die je eerder had geselecteerd past binnen het budget voor het feest. Ja? Prima, niets meer aan doen, jullie gastenlijst is af! Nee? Dan zou je helaas moeten gaan schrappen. Ik denk dat het laatste antwoord helaas het meeste voorkomt, bij ons in ieder geval wel.
En tot op de dag van vandaag (de voorbereidingen hebben weliswaar 6 weken stil gelegen door mijn lichamelijke conditie) zijn wij er nog niet definitief uit. Je stelt immers altijd mensen teleur! šŸ™
Wat wij wel hebben geprobeerd is aan te geven door middel van kleuren of mensen een absoluut blijvertje zijn of een twijfelgeval. De twijfelgevallen hoef je natuurlijk niet gelijk definitief van de gastenlijst af te strepen, maar het zegt wel wat dat ze in deze categorie thuishoren! Heel belangrijk is dat je bij deze actie op 1 lijn zit, of er in ieder geval over kunt praten, de buurvrouw van je tante die jij al vanaf je jeugd kent heeft voor je aanstaande man wellicht een hele andere betekenis dan voor jou! Gelukkig gaat praten Lars en mij altijd redelijk goed af en zitten wij in deze kwestie goed op 1 lijn. šŸ™‚

En dan nog zo’n onderwerp met betrekking tot de gastenlijst wat voor veel stellen problemen oplevert in de voorbereiding; kinderen! Wat doe je ermee? Nodig je ze wel of niet uit? CreĆ«er je er een speciale hoek voor of vindt je het de taak van de ouders om op ze te letten? Is het absoluut niet of maak je uitzonderingen omdat je neefje en nichtje je wel erg dierbaar zijn, maar dat irritante ventje van de buurvrouw het wel eens flink zou kunnen gaan verstieren? Keuzes te over!
Ook hier zijn wij nog niet definitief uit. Ook aan kinderen hangt een redelijk prijskaartje, aangezien er vanaf 12 jaar op onze locatie het “volle pond” voor wordt berekend. En alhoewel wij stapelgek zijn op kinderen heeft het ene kind nou eenmaal een waardevollere betekenis voor je dan de andere. Echt heel moeilijk of je en zo ja, waar je een lijn trekt.

De belangrijkste tip die je overal terug leest is; volg je hart! Uiteraard proberen wij dat en is het uiteindelijke doel een geweldige en onvergetelijke dag. Maar al met al is het heel vervelend als je de rest van je leven door mensen met de nek aangekeken wordt, omdat je hen niet hebt uitgenodigd…
Gelukkig hebben wij nog 7 maanden en 5 dagen voordat de bruiloft plaatsvindt en nog zo’n 4,5 maand voordat de kaarten de deur uitgaan, nog aardig wat tijd om na te denken dus!

Zoals je leest zitten wij in een behoorlijk gevecht en kunnen we wel tips gebruiken! Heb jij ervaring met bovenstaand onderwerp en zou je ons en andere aanstaande bruidsparen willen helpen? Laat dan een reactie achter in 1 van de onderstaande velden! Alvast bedankt!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.