Geluk zit in de kleine dingen

Vandaag geen artikel specifiek over het ziek zijn, ik geef er deze week namelijk een positieve draai aan! Want waar haal ik in deze moeilijke weken nou kracht uit? En dan doel ik niet op personen maar op producten. Waar wordt ik in deze tijd vrolijk van en wat bezorgt mij een geluksmomentje? Lees snel verder voor de antwoorden!

* Hema energetic foaming shower gel

Aan het begin van elke nieuwe dag verwen ik mezelf onder de douche met deze heerlijke doucheschuim! En dan bedoel ik ook écht schuim! Door de vorm van de fles zie je het al een beetje, deze lijkt namelijk op de flessen mousse voor in je haar. De substantie die er uit deze fles komt, kun je daar ook zeker mee vergelijken, alleen smeer je het nu niet in je haar, maar op je lichaam! En dit in combinatie met mijn puff spons zorgt voor een echt geluksmomentje! Ook al moet ik mijn doucheritueel vaak onderbreken voor een bezoekje aan het toilet, dat ben ik na mij ingezeept te hebben met deze schuim direct weer vergeten! Heerlijk om je lichaam even te verwennen als je er dagelijks zoveel ongemak van ondervindt. Een goede start van de dag! 🙂

* Hoekbank met kussens en kleedje
Waar een bank officieel bedoelt is om op te zitten, is er op liggen soms toch ook echt fijn of noodzakelijk. Daarom ben ik in deze tijd dolblij met onze bank! Een hoekbank, waardoor, als ik er languit op lig, er nog genoeg plek over blijft voor 2 mensen om er op te zitten. En met 2 kussens in m’n rug en een lekker warm fleece kleedje over me heen, zorgt ook dit ritueel weer voor een ultiem geluksmomentje!

* Kersenpittenkussen
Liggend op de bovenstaande bank, met kussens en fleece kleedje, kan ik me echter nog behoorlijk rot voelen als ik weer een pijnaanval krijg. In dat geval zorgt mijn kersenpittenkussen voor uitkomst! Heel veel uitkomst! Het is op dit moment echt mijn rots in de branding! Het klinkt misschien gek, maar de warmte die dit kussen uitstraalt door hem simpelweg een paar minuutjes in de magnetron te leggen is zo lekker en pijnstillend, daar kan geen pijnstiller tegenop! Uiteraard neem ik die ook nog steeds strak in, maar het gebeurt toch nog regelmatig dat er venijnige steken doorheen komen. Ik zou echt niet weten wat ik zonder mijn kersenpittenkussen zou moeten, ik kan dan ook aan iedereen aanraden er 1 in huis te halen!

* Telefoon
Niets lekkerder dan even te ontspannen door wat posts te lezen op Facebook, foto’s te kijken op Instagram of een artikel te lezen van een collega blogger! En terwijl ik een artikel schrijven toch het liefst op de laptop doe, geef ik bij het bekijken of lezen ervan toch de  voorkeur aan mijn telefoon! Sinds november vorig jaar ben ik in het bezit van een iphone 6 plus. Waar ik heel lang riep dat ik nooit iets anders wilde dan mijn Samsung, ben ik aan het einde van vorig jaar toch overstag gegaan en dat had ik bij nader inzien veel eerder moeten doen! Het besturingssysteem is veel vriendelijker, de camera veel beter en doordat Lars en ik allebei een iphone bezitten, hebben we onder andere onze agenda’s kunnen koppelen, waardoor we nooit meer een dubbele afspraak maken! 🙂 Ook het onderdeel iCloud is echt ideaal! Ik gebruik het vooral voor foto’s voor bij mijn artikelen. Geen getob meer met snoertjes of sd kaart, maar simpelweg wat klikken met de muis!
Maar ongeacht het merk, is er niets lekkerder dan om via je telefoon soms even te verdrinken in een artikel en even weg te zijn van de werkelijkheid, die op dit moment veelal uit pijn bestaat…

* Blond Amsterdam mok
Ik heb er al eens eerder over verteld, maar nog steeds ben ik onwijs blij met mijn mooie grote Blond Amsterdam mok! Aangezien ik in deze koude maanden heel graag thee drink en dan ook heel graag een lekkere grote hoeveelheid in 1 keer, is deze mok zo’n uitkomst! Er gaat bijna een halve liter in, dus je spoelt de boel er echt wel lekker mee door! 😉 En buiten het feit dat ie heel mooi en lekker groot is, houdt ie goed vast en drinkt ie ook gewoon zo fijn! Ik heb hem nu bijna een jaar in mijn bezit en heb er al heel veel geluksmomentjes mee kunnen beleven, eigenlijk beleef ik dat iedere dag als hij weer schoon uit de vaatwasser komt en ik hem dus weer kan gebruiken! 🙂

* Kookboek lekker en simpel
Niets lekkerder dan om van onder m’n kleedje door een kookboek te bladeren en inspiratie op te doen voor de komende maaltijden. Op dit moment ben ik helemaal verslingerd aan mijn nieuwste aanwinst, die ik gehad heb van de Kerstman;  het kookboek van lekker en simpel, met 200 hoofdgerechten! Waar ik eerder al heel veel inspiratie voor mijn gerechten van hun website en Facebook pagina haalde, kan ik me voorlopig naar hartenlust botvieren op dit fantastische boek! Ook vanavond ga ik er weer een heel lekker recept uit maken, dit maal voor mijn ouders en Lars. Uiteraard hebben Lars en ik het al een keer voor mogen proeven, want zoals ik al eerder zei toen ik nog recepten publiceerde; “wat niet door de selectieprocedure heen komt, wordt zeker niet aan anderen voorgeschoteld!” Alhoewel mijn hoofd al ruim 3 weken niet zo naar eten staat, maar ik het toch van me zelf moet doen, hoop ik het geluksmomentje te halen uit de glimlach en de complimenten van de anderen. 🙂

Zo, dat was het dan, mijn lijst met producten waar ik op dit moment geluksmomenten door ervaar. Dat geluk in hele kleine dingen kan zitten, maak ik met deze lijst wel duidelijk. Dat een iphone voor velen geen dagelijkse uitgave is, dat begrijp ik ook wel, maar de andere producten zijn toch echt wel voor redelijk aangename prijsjes te verkrijgen.
Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee en bedenk als je eens niet zo vrolijk bent, waar jij je dagelijkse geluksmomenten uit haalt, sta je zo weer met beide benen op de grond! 😉

Photo credit: Foter.com / CC BY-SA

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “Geluk zit in de kleine dingen

  • 8 februari 2017 om 19:06
    Permalink

    Hehe wat een leuke geluksmomentjes heb jij die schuim mmmmheerlijk je kookboek lekker en simpel die volg ik op facebook echt heel leuk en echt heel makkelijk om te maken hoop dat je weer een beetje op geknapt ben .
    Gr Annie

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.