The wedding countdown; wat is er tot nu toe geregeld?

Dat een bruiloft veel voorbereidingen en geregel met zich meebrengt, zijn wij inmiddels wel achter. Maar met nog 8 maanden en 5 dagen op de kalender is er ook al een heleboel geregeld! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Verzekering
Wij hebben er voor gekozen, om mede door de onzekere tijd waarin ook veel goedlopende bedrijven opeens failliet kunnen gaan, een bruiloftsverzekering af te sluiten.
Uiteraard is de verzekering niet alleen daarvoor. Ook naaste familie die kort voor de huwelijksdag komt te overlijden, het weer en zelfs de huwelijkscadeaus zijn mee verzekert!
Voor velen misschien een nutteloze uitgave, maar voor ons een hele geruststellende! Het koste wel heel wat tijd om al die kleine lettertjes van de verschillende verzekeraars door te spitten, maar uiteindelijk hebben wij met een goed gevoel gekozen voor de vastgelegde verzekering en gaan wij met een gerust hart op naar de grote dag! 🙂

Locatie
Over de zoektocht naar een locatie zijn al heel wat artikelen verschenen. De meesten van jullie zullen daardoor dus ook al op de hoogte zijn van het feit, dat wij al sinds mei vorig jaar onze locatie vast hebben staan en dat alle festiviteiten op die ene locatie plaats zullen vinden. Ook heb ik al eerder geschreven over het feit dat de trouwlocatie niet algemeen bekend gemaakt zou worden. Dat blijft dus voor iedereen nog even een verrassing! Onze gasten zullen uiteraard te zijner tijd op de hoogte worden gesteld middels een uitnodiging.

Ambtenaar
Op 07 oktober 2016 kondigde wij ons voorgenomen huwelijk aan bij de gemeente waar onze locatie gevestigd is. Daarmee legden wij ook onze ambtenaar van de burgerlijke stand vast, die ons die dag op onze locatie in het echt gaat verbinden. Een paar maanden van te voren zullen wij definitief te horen krijgen welke ambtenaar er voor ons die dag is en zal hij of zij met ons alle wensen omtrent de ceremonie bespreken.

Kleding
Zoals jullie een aantal maanden geleden uitgebreid in het artikel; “De zoektocht naar mijn trouwjurk“, hebben kunnen lezen, ben ik inmiddels met vlag en wimpel geslaagd voor een prachtige jurk! Volgende week zaterdag had ik eigenlijk een afspraak voor een “doorpas” en bespreking over de jurk, maar door het onderzoek wat ik de dag te voren moet ondergaan in verband met mijn gezondheidsproblemen op dit moment, heb ik dat helaas af moeten zeggen. Als alles rondom mijn gezondheid weer in een wat rustiger vaarwater zit,  zou deze afspraak alsnog doorgang vinden. Later in het jaar worden er ook nog 2 afspraken gepland. Dit alles om er voor te zorgen dat mijn jurk tip top in orde is op de grote dag! 🙂
Lars heeft zijn kleding nog niet uitgezocht, dat zou ergens in de komende 2 á 3 maanden gaan gebeuren.

Muziek
Aan het einde van vorig jaar hebben wij onze dj vastgelegd. Na het bezoeken van talloze websites en het spitten door verschillende opgevraagde offertes zijn wij tot een gezamenlijke favoriet gekomen! En na een gesprek met die dj op onze locatie, waren wij er definitief uit! Deze dj sluit volledig aan op onze wensen, niet alleen op muzikaal gebied maar ook zeker qua aangeboden show en overige diensten. Afgelopen zaterdag 21 januari hadden wij nog een afspraak met de dj staan, maar deze hebben wij, eveneens door mijn gezondheidsproblemen helaas af moeten zeggen. Gelukkig was daar aan de kant van de dj alle begrip voor en zullen wij, als alles weer in een wat rustig vaarwater zit, hem snel weer zien! 🙂

Foto/ video
Na een ellenlange zoektocht hebben wij ook aan het einde van vorig jaar een foto- en videograaf vastgelegd!
Nadat wij eerst overeen zijn gekomen welke stijl van fotograferen ons aansprak, hebben wij heel wat websites bekeken. Sommige foto’s waren echte kunstwerkjes! We keken dan ook onze ogen uit! Al snel kwamen we tot de conclusie dat we ook een videograaf wilden en dat we het dan prettig zouden vinden als deze 2 mensen elkaar kennen en vaker met elkaar samen hebben gewerkt, zodat ze op de hoogte zijn van elkaars werkwijze en het dus zo vlekkeloos als mogelijk zou gaan verlopen op de grote dag.
Uiteindelijk hebben we een heel leuk bedrijf gevonden, waardoor we nu op 07 oktober 2 fotograven en 1 videograaf hebben rondlopen, die elkaar perfect aanvullen en ook nog eens schitterend werk afleveren! Het eerste gesprek voelde top! En een paar weken voor de bruiloft zal er nog een gesprek plaats vinden waarbij alle wensen tot in detail worden vastgelegd.

Vervoer
Ook al vinden op onze dag alle festiviteiten plaats op 1 locatie, toch wilden we heel graag trouwvervoer. In oktober legden we onze droomauto vast na een niet al te lange zoektocht. We zijn het over het type auto dan ook snel eens geworden. Het is dan alleen nog een kwestie van een klik met het bedrijf en de juiste voorwaarden. Via een trouwbeurs zijn we uiteindelijk met het vastgelegde bedrijf in contact gekomen. Na even proef gezeten te hebben in de auto en een praatje met de eigenaar, voelde het direct goed!
Uiteindelijk zal de auto toch wel een aardig ritje afleggen, aangezien wij waarschijnlijk ook 2 verschillende fotolocaties hebben, die niet al te dicht bij elkaar in de buurt liggen.

Voorlopig is dit dus de stand van zaken! Omdat je helaas sommige omstandigheden, waarmee ik doel op mijn gezondheid, niet kunt plannen, staan de overige voorbereidingen voor de bruiloft even op een laag pitje. Gelukkig zijn we al een heel eind op weg en met, zoals ik al eerder zei, nog 8 maanden en 5 dagen op de kalender, hebben we ook best nog wel wat tijd. 🙂

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “The wedding countdown; wat is er tot nu toe geregeld?

  • 5 februari 2017 om 13:06
    Permalink

    Hehe ziet er op papieren allemaal tiptop uit jullie hebben veel werk verricht op naar jullie bruiloft word maar gauw beter dikke knuffel

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.