Sam’s tonijnsalade

Zoals ik al eerder schreef, ben ik gek op vis. Maar aangezien Lars niet verder komt dan een lekkerbekje of wat stukjes kibbeling, gebruik ik het meestal alleen tijdens de lunch. Ik maak dan de mooiste en lekkerste creaties, al zeg ik het zelf! šŸ˜‰
Ook in vis zijn er voor mij gradaties in hoe lekker ik iets vind, zo staat zalm onbetwist op nummer 1, maar komt tonijn er vrij snel achter aan. Natuurlijk gaat er niets boven een groot stuk verse tonijn uit de koekenpan, maar ook de variant uit blik kan mij bekoren.
En aangezien ik ook gek ben op salades is het bruggetje snel gemaakt naar mijn zelfbedachte en uiteraard, goedgekeurde tonijnsalade!
Heerlijk met vers gekookte boontjes en eventueel een paar knapperig gebakken mini krieltjes. Door hun warmte wordt het geheel lauw warm, wat heel lekker smaakt in combinatie met de tonijn en de dressing.
Terwijl ik dit type, loopt het water mij alweer in de mond, dus ik denk dat hij binnenkort weer op mijn lunch menu voorbij komt!

Ik hoop dat ik jullie ook “lekker hebt gemaakt” en het snel zelf kunnen proeven!
Heel veel maak- en eetplezier alvast!

shutterstock_97056338
Sam’s tonijnsalade

Benodigdheden voor 1 lunch maaltijd:
– 1 blikje tonijn op water van 60 gram (bijvoorbeeld John West tonijnstukken met een vleugje water, verpakking= 2x 60 gram)
– 100 – 150gr ijsbergsla (+/- kwart krop)
– 5 olijven
– 5 cherrytomaatjes
– Half rood uitje
– 50 – 75gr sperziebonen
– 1 eetlepel halfvolle fritessaus of friteslijn saus
– 1 eetlepel magere yoghurt
– Paar sprietjes verse bieslook
– Paprika-, kerrie- en knoflookpoeder
– Peper en zout

Bereidingswijze:
– Kook de sperziebonen gaar en laat afkoelen tot lauw/ warm.
– Snij ondertussen de olijven en de tomaatjes in vieren, de sla fijn en snipper het uitje.
– Doe alle groenten in een schaal en meng het door elkaar.
– Schep de tonijn vanuit het blik in een schaaltje en maak deze even los met een vork.
– Maak in een apart schaaltje de dressing van de fritessaus en de yoghurt.
– Voeg hier naar smaak kerrie-, paprika- en knoflookpoeder, zout, peper en fijn geknipte bieslook aan toe en roer goed door.
– Tijd om “het bord op te maken”! Schep de groenten vanuit de schaal op het bord, verdeel er de tonijn over en druppel de dressing erover. (Dit is slechts een suggestie, je kunt natuurlijk ook alles gewoon door elkaar mengen in de schaal en lekker vanuit de schaal eten.)

N.B. Het is ook heel lekker om er nog wat aardappel doorheen te doen. Gebruik bijvoorbeeld koel verse mini krieltjes. Het gewicht laat ik aan jou over en of je ze warm maakt ook. Maar let wel op, bij bijvoorbeeld 100 gram, wordt het door het aantal calorieƫn en koolhydraten eerder een avondmaaltijd dan een lunch! Voeg dan ook wat meer groenten en evt. tonijn toe om er een complete maaltijd van te maken.

EETSMAKELIJK!

20160614_130855

 

Reacties

Reacties

EĆ©n gedachte over “Sam’s tonijnsalade

 • 27 april 2020 om 07:47
  Permalink

  I feel that is among the so much important info
  for me. And i am glad studying your article. However wanna remark on few basic issues, The website taste is ideal,
  the articles is in reality excellent : D. Just right
  job, cheers

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.