De meest gehoorde opmerkingen sinds ik aan het afvallen ben

Zoals ik al schreef in het artikel van vorige week over mijn bezoek aan de diëtiste, krijg je een hoop opmerkingen naar je hoofd geslingerd als je aan het afvallen bent. Vandaag schrijf ik over de 6 meest gehoorde opmerkingen en geef ik mijn visie, met een humoristische kwinkslag, daarop.

1. Meeeeeeeid, wat ben je een hoop afgevallen! Maagverkleining zeker?
Dit is zo’n typische uitspraak voor echte Nederlanders! Niet geloven in de kracht van iemands kunnen, maar er standaard vanuit gaan dat iedereen die een hoop is afgevallen een operatie heeft ondergaan! Wat mij werkelijk iedere keer weer tot waanzin drijft is het vieze gezicht dat ze bij het uitspreken van het woord maagverkleining trekken! Ik zou hier bijna een foto plaatsen van een voorbeeld van zo’n gezicht! Om het leuk te houden, doe ik dat maar niet, maar het kijken naar een overreden duif geeft minstens het zelfde gezicht; vies dus!
Afgezien van het afschrikwekkende gelaat, je wordt er ook niet knapper van ofzo, snap ik gewoon niet wat er erg zou zijn aan een maagverkleining. Je werkt aan je gezondheid door het overgewicht te bestrijden, je staat er blijkbaar achter, want anders kies je niet voor zo’n zware en risicovolle operatie en je hebt wilskracht! Ik hoor jullie denken; “Wilskracht? Waarom lukt het ze dan niet op eigen houtje, net als jij?” Dat kan met heel veel factoren te maken hebben; stress, ziekte, medicijnen, hormonen etc. en heeft niets met wilskracht te maken! Ik ken een aantal mensen in mijn omgeving die een maagverkleining hebben ondergaan waar ik mega trots op ben, gewoon omdat ze het verdienen en hard hebben gevochten voor een gezond lichaam!
Dus vieze gezichten trekkers; hou er mee op, het slaat nergens op en lachend ben je veel leuker! 😉

2. Is het bewust?
1 van de liefste opmerkingen die ik de afgelopen maanden heb gehoord, zou bij ieder zwanger persoon hele ongemakkelijke situaties opleveren, namelijk; “is het bewust?” Nee, als je geen petsen voor je hoofd of een vies gezicht zoals hierboven beschreven wilt ontvangen, moet je dat niet vragen aan iemand die net heel uitbundig vertelt dat ze 3 maanden zwanger is, maar in mijn situatie vatte ik hem als heel lief op. Je kan namelijk ook ziek zijn waardoor je veel afvalt en dat is natuurlijk geen situatie waar je in wilt zitten.
Hier dan nog 1 keer voor iedereen die het zich afvraagt; mijn keuze om af te vallen is na het positief antwoorden op Lars zijn huwelijksaanzoek, de bewustste keuze die ik ooit heb gemaakt en daar sta ik niet voor 100 maar voor 1000% achter! Deze vraag wil ik vanaf nu dus ook niet meer horen! 😉

3. Je moet nu echt stoppen hoor, er blijft niets van je over!
Dat bepaal ik zelf wel en je ziet me toch nog.
Dat zijn in mijn hoofd de antwoorden op de gekmakend veel bovengenoemde opmerking, maar dat zeg je natuurlijk niet! Je antwoordt iedere keer weer keurig met het aantal kilo dat je nog te gaan hebt, waarna je uitlegt dat je in totaal 55 kilo af wil vallen, dat je inderdaad eerst 50 in je hoofd had maar nu 55 en dat je niet doorslaat.
Hoe lief het ongetwijfeld ook bedoelt is, maak je om mij alsjeblieft geen zorgen! Ik sla niet door, ik heb altijd nog een diëtiste, een hele lieve vriend en familie om me heen die me heel goed in de gaten houden!
Dus niet meer zeggen dat ik moet stoppen, alhoewel, het is natuurlijk altijd beter dan dat iemand zegt; “Nou, je moet zeker nog wel even!” 😉

4. Eet je nog wel?
Wat denk je nou? Ik adem, ik beweeg, ik kan nog steeds niet dansen in een TL-buis, ik ben alleen 50 kilo afgevallen! Natuurlijk eet ik! En ook niet alleen maar K’nijnevoer!
Als ik mijn cynisme in mijn hoofd kwijt ben en ik weer neutraal kan kijken én praten, antwoord ik dat ik uiteraard nog genoeg eet, maar dat ik mijn levenswijze, portie grote en eetmomenten aangepast heb. Ook verwijs ik vaak naar mijn blog, want de recepten en verhalen die ik schrijf zijn natuurlijk het levende bewijs dat ik meer dan genoeg eet! Maarja, daar hoef ik jullie dan ook vast niet van te overtuigen!
Wat eet je dan zoal? Is de wedervraag als het antwoord wat is ingedaald. Voornamelijk voedzame caloriearme producten, zeg ik vervolgens. Ik zie iedere keer weer vraagtekens in de ogen tegenover me als ik dat antwoord. Ik zeg er dan ook snel achteraan; volkoren producten in plaats van de witte variant, veel groente en fruit en variatie.
Variatie? Dat eet je toch niet?! Nee! dat snapt het achtereind van een varken nog! Maar naast wat je eet, is het zeker zo belangrijk dat je daarin wisselt! Iedere dag een bak aardbeien, waar sommige mensen in mijn omgeving, ik noem geen namen, totaal geen moeite mee zullen hebben, is dus geen goed plan! Helaas Lars! *OEPS*

5. Nou, dan at je voorheen vast heeeeeeeeeel ongezond!
Ja, alleen patat, chocola, koekjes, kroketten en pannenkoeken! Bij de Mc Donalds kwam ik dagelijks en ik dronk chocomel bij het ontbijt.
Wat denken die mensen nou?! Natuurlijk ging de pan hier wel eens aan en ja, dan at ik meer patat dan nu. Maar een zoetekauw ben ik nooit geweest en daar taal ik, afgezien van mijn maandelijkse periode, dan ook niet naar.
Ook nu eet ik gewoon al het bovenstaande nog, maar met mate. De grootste omslag is de regelmaat, variatie en daar is tie weer! portie grote. 100 gram patat, 1 kroket en een bergje rauwkost is meer dan genoeg als avondmaaltijd. Naar mate je minder grote porties eet krimpt je maaginhoud ook, dus je zit ook gewoon sneller vol en hebt minder trek.
Ik wil op deze veelgehoorde opmerking ook nog even serieus inhaken. Niet iedereen die wat flinker is, eet per definitie ongezond of heel veel! Hier kunnen net als bij het niet lukken met afvallen veel andere factoren de schuld van zijn. Bij mij waren het de medicijnen en de psychische instabiele situatie waarbij ik troost zocht in eten en dan vooral in veel eten. Wees dus niet zo zwart wit als je iemand een keer met een patatje ziet en denk is goed na voordat je wat zegt; je wordt immers niet dik van 1 puntzakje friet! 😉

6. En nu zo houden hè?!
Nee, ik val 50 kilo af om het er binnen een jaar weer aan te eten! Wat denk jij nou?! Natuurlijk wil ik het zo houden, anders was ik er nooit aan begonnen! Feit is wel dat het op gewicht blijven veel moeilijker is dan het afvallen. De meeste mensen zouden het ook heel goed bedoelen, t komt alleen af en toe zo rottig hun strot uit… 😉
Ander feit bij mij is, dat ik al vaker een hoop (record was tot nu toe 35 kilo) afgevallen ben. Dat is denk ik ook de reden, dat mensen dit voortdurend tegen me zeggen. Wel wat kort door de bocht, er liggen namelijk bij mij diverse veel genoemde redenen aan de oorsprong van het weer zwaarder worden. Omdat ik nu super goed in m’n vel zit, hoop ik dat de vele medicijnen en de daarbij behorende (vr)eetbuien definitief verleden tijd zijn en dat ik dus altijd (een kleine schommeling is zeker toegestaan) op dit gewicht zou blijven! 🙂

Dat was ie dan; de meest door mij gehoorde uitspraken sinds ik aan het afvallen ben. Ik hoop dat ik jullie niet teveel afgeschrikt hebt, want uiteraard zijn de meeste van jullie gewoon hartstikke complimenteus en dat is veel te leuk om te horen!  🙂

Plaatje veel gehoorde opmerkingen

Reacties

Reacties

4 gedachten over “De meest gehoorde opmerkingen sinds ik aan het afvallen ben

 • 30 augustus 2016 om 21:24
  Permalink

  Ha Samantha, goed geschreven, recht voor zijn raap, met een flinke dosis humor!???

  Beantwoorden
 • 31 augustus 2016 om 18:03
  Permalink

  Hehe Sam je schrijf echt leuk meid je ben geweldig met je humor en je schrijfstijl breng je mij vaak lachen ha zo door je komt er wel dikke knuffel uit een zonnig Turkey .gr Annie xxxxx

  Beantwoorden
  • 31 augustus 2016 om 19:07
   Permalink

   Dank je wel Annie! Leuk om te horen!
   Fijne vakantie verder, geniet ervan!

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.