Nacht van oranje

Op  vrijdag halen wij elke week onze bestelde boodschappen op bij de plaatselijke Plus supermarkt. Zo ook vrijdag 15 april. Op de heenweg was ik wat zenuwachtig. Ik had namelijk via mijn schoonouders een kanskaart kunnen bemachtigen die zij kregen bij aankoop van een kratje bier. Door het inleveren van deze kaart maakte je kans op 3 kaarten voor de KNVB beker finale. Zoals de meeste mensen van mij weten ben ik een groot voetbalfan. En niet alleen maar van de FC in mijn geboortestad Dordrecht, maar ik ben ook een met de paplepel ingegoten Feyenoorder. En laten zij nou net in die finale staan! Natuurlijk zou ik niet de enige zijn met zo’n kaart, maar onder het motto “niet geschoten is altijd mis”, liep ik vol goede moed richting de service balie. Toen ik antwoord kreeg op mijn vraag over waar ik mijn kanskaart in kon leveren, was ik met stomheid geslagen. Ik was namelijk TE LAAT! De loting was die woensdag al geweest en de winnaars waren al bekend! Wat baalde ik zeg! De grond zakte echt onder m’n voeten vandaan…..


De mevrouw achter de balie voelde direct met me mee en probeerde de “pijn” wat te verzachten door me als tip te geven dat ik de kassabon, waarop de aankoop van het kratje bier werd bevestigd, nog in een andere box kon doen. Dit was voor kaartjes voor “de nacht van oranje”. Deze kaarten werden toevallig door het zelfde biermerk gesponsord als de voetbal kaarten.  Ik had mijn bon nog net niet tot een prop gemaakt, dus ik besloot de bon, vergezeld door mijn naam en telefoonnummer, dan maar in die box te werpen.

Vorige week vrijdag 22 april stond ons ritje naar de supermarkt weer op het programma. Thuis gekomen, hebben we de boodschappen uitgepakt en daarna was het tijd voor een kopje thee. Toen ik net op de bank zat, ging mijn telefoon. Een onbekend nummer. Ik nam op en hoorde dat er aan de andere kant van de lijn iemand zat van de Plus markt. Hij vertelde me dat ik kaarten had gewonnen. Het enige wat er door m’n hoofd spookte was; nee, zou het dan toch?! Ze waren toch al verloot?! Toen ik vroeg om wat voor kaarten het ging, werd me snel duidelijk dat het om kaarten ging voor “de nacht van oranje”. Ietwat teleurgesteld, maar tegelijkertijd ook blij en verrast, bedankte ik de man en hing ik op.
S’ middags ben ik de kaarten op gaan halen. Er waren in totaal 3 winnaars uit de box gehaald en ik was er 1 van! Echt super leuk!
Vervolgens begon de zoektocht naar de mensen die met me meewilde! Niet iedereen houdt natuurlijk van het Nederlandse levenslied en ook kwam ik erachter dat al veel mensen plannen voor die avond hadden gemaakt, of dat ze de volgende dag alweer vroeg op pad moesten en er dus vanaf zagen.
Uiteindelijk vonden mijn zus en mijn moeder het hartstikke leuk om mee te gaan en dus zijn we gisteren gezellig met z’n drietjes naar Ahoy afgereisd.

Bij Ahoy aangekomen, was het al hartstikke druk en gezellig! Er stond een dj op het podium die live plaatjes aan elkaar mixte om ons alvast in de stemming te laten komen. Nou, dat lukte hoor! Zelfs tijdens het eten van ons broodje en de patatjes konden we niet stil zitten!
Om 20.00uur begon het. De show begon met een up tempo versie van het Wilhelmus en een spetterende lichtshow. Vervolgens kwamen er tal van artiesten. Wat hebben wij genoten van; Wolter Kroes, Jeroen van der Boom, de Gents, Anita Meyer, de gebroeders Ko en al die anderen!
En als klap op de vuurpijl kwam de man die de dag ervoor nog zo’n 45.000 Feyenoord fans had toegezongen op de Coolsingel; Lee Towers! Zo kwam alles toch nog goed! 😉

20160426_212233 20160426_212239

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “Nacht van oranje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.