Rosbief salade

Vandaag is het donderdag en dus is het weer recepten dag op GewoonSam!
Dit keer een recept voor een lunch maaltijd; een heerlijke salade! Dit recept lijkt erg veel op het bekende voorgerecht carpaccio!
Om het goed te laten vullen, zijn er ten opzichte van het voorgerecht veel groenten aan deze salade toegevoegd. De wat scherpere smaken van de rucola en de rode ui passen goed bij de plakjes vlees en worden wat teniet gedaan door de tomaat en komkommer. Het pesto sausje maakt het perfect af!

shutterstock_97056338

Rosbief salade

Benodigdheden voor 1 lunch maaltijd:
– 4 plakjes rosbief (eventueel met peper)
– Rucola sla (hoeveelheid naar eigen wens en smaak)
– 1 theelepel (groene) pesto
– 2 theelepels halfvolle frites saus of frites lijn saus
– 1 rode ui
– 1 tomaat
– Paar plakjes komkommer
– Peper en zout

Optioneel:

– Pijnboompitten
– Geraspte kaas

Bereidingswijze:
– Snij de tomaat, de rode ui en de komkommer in stukjes.
– Meng in een schaaltje de pesto met de frites saus. (Voeg eventueel een scheutje water toe als het sausje iets te “dik” is).
– Verdeel de plakjes rosbief over een bord.
– Leg hier wat rucola op.
– Verdeel vervolgens de stukjes rode ui, tomaat en komkommer eroverheen.
– Druppel als laatste de pesto saus over de salade en strooi er eventueel wat peper en zout over.

Optioneel:
Bovenstaande variant is de magere versie van de rosbief salade. Om het nóg lekkerder te maken kun je (geroosterde) pijnboompitten en/of geraspte kaas toevoegen. Omdat ik helemaal verzot ben op pijnboompitten, voeg ik ze vaak toe. Om het toch nog enigszins “light” te houden laat ik de geraspte kaas altijd weg. Maar dat beslis je uiteraard helemaal zelf!
Als je pijnboompitten toevoegt, kun je ervoor kiezen ze te roosteren. Dit doe je in een droge hete koekenpan, die je regelmatig heen en weer beweegt. Maar LET GOED OP, want de pitjes verbranden snel!

EET SMAKELIJK!

20160408_131518
 

Reacties

Reacties

Een gedachte over “Rosbief salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.