Recensie Nicer Dicer Plus

Bij bijna alle recepten die ik plaats, heb je veel groenten nodig. Sowieso veranderde onze trap kast in een redelijk groente paradijs sinds de verandering van mijn levensstijl.
Ik neem meestal minimaal een uur de tijd om ’s avonds een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Maar met al die groenten die in plakjes, ringetjes of reepjes gesneden moeten worden, was dit vaak erg krap. Was, want sinds februari ben ik de trotse bezitter van een Nicer Dicer Plus!
De Nicer Dicer Plus is een apparaat om in een hand omdraai producten zoals groenten, aardappels, fruit en vlees klein te snijden. Er zitten verschillende hulpstukken bij om etenswaren in reepjes, blokjes en partjes te snijden. Ook zit er een rasp, een dunschiller en een mandolinesnijder bij om bijvoorbeeld een komkommer heel snel in flinterdunne plakjes te krijgen.

20160612_174159

Het apparaat bestaat uit een (opvang)bak met los deksel. Dat deksel klik je vervolgens op de bak. Het deksel bestaat uit 2 delen, in het onderste deel zit het hulpstuk, hier leg je de etenswaren op.  Het bovenste deel druk je vervolgens op het onderste deel en zo verdwijnt het te snijden product door het hulpstuk en valt het gesneden in de opvangbak.

IMG-20160612-WA0005Waar ik eerst wat sceptisch was; weer zo’n groot apparaat, waar moet ik het kwijt? Werkt het wel? Is het niet te mooi om waar te zijn? Ben ik, nu ik het zo’n 5 maanden in gebruik heb, mega enthousiast!
Ik leg er een halve tomaat op en snij deze in 1 handbeweging in blokjes! Champignons in plakjes of partjes? Geen probleem! Het is niet alleen makkelijk, alles wat gesneden wordt ziet er ook nog is oogstrelend uit! Alle vormen zijn namelijk even groot en netjes gesneden. Voor bijvoorbeeld een opgemaakte salade voor een feestje of barbecue is dit ideaal!

20160612_175300

Wel is het zo, dat sommige dingen die in de filmpjes of productomschrijvingen op internet worden gezegd en geschreven, in de werkelijkheid niet helemaal kloppen. Je zou bijvoorbeeld helemaal geen messen meer nodig hebben, want het apparaat doet alles. Maar bij een paprika moet je toch echt eerst het hart eruit halen en de paprika in vieren snijden, voordat je deze op het apparaat kan leggen, anders zijn de stukken te groot. Ook een ui snij ik eerst door de helft voordat ik deze eronder leg. Dit in tegenstelling tot de productfilmpjes, waar ze gewoon een hele ui zonder moeilijkheden snijden. Als ik dat probeer, moet ik zo veel kracht zetten, dat ik me niet voor kan stellen dat het ten goede komt van het apparaat.

Het verhouddeksel wat mee wordt geleverd, is erg fijn. Hierdoor kan je al veel eerder dan dat je het nodig hebt de etenswaren snijden. Doordat je het speciale deksel op de bak plaatst en het vervolgens in de koelkast zet, blijft het gesneden product goed vers en is het op een later tijdstip direct klaar voor gebruik!

20160612_175700Het schoonmaken van de Nicer Dicer Plus is erg eenvoudig. Door de drukknop die op het bovenste deel van het deksel zit, duw je gemakkelijk achtergebleven restjes uit het deksel en krijg je het dus goed schoon. Alle onderdelen mogen in de vaatwasser. Maar aangezien het niet heel erg vies wordt, ik snij er vrijwel alleen groenten mee, volstaat het schoonspoelen ervan onder de kraan 9 van de 10 keer. Uiteraard laat ik het ook wel eens meedraaien in de vaatwasser. Het enige nadeel daarvan is dat  de opvangbak snel dof en mat uitslaat.

Zoals je kunt lezen ben ik erg enthousiast over mijn Nicer Dicer Plus. Ook al heb je nog wel wat snijwerk, zoals ik in 1 van de alinea’s beschrijf, het is in ieder geval stukken minder dan wanneer je het apparaat niet hebt. Het bespaart mij echt mega veel tijd iedere dag en het is ook nog is een leuke handeling om te doen.

Zou je zelf ook het apparaat aan willen schaffen? Type de productnaam in op Google en je ziet diverse online verkooppunten. Ben je niet zo van shoppen op het web? Het is ook te koop bij de winkels van Blokker.

Reacties

Reacties

Eén gedachte over “Recensie Nicer Dicer Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.