Mijn bezoek aan de diëtiste, deel 7

Op donderdag 21 september was het zover, mijn laatste bezoek aan de diëtiste! En alhoewel dit het 7e bezoek is wat ik online zet, zijn er veel meer afspraken geweest. Ik begon immers midden in mijn afvalproces met bloggen!
Benieuwd naar het verslag van deze bijzondere afspraak? Lees dan snel verder!

In tegenstelling tot vele vorige keren, stond ik opgewekt op, sprong ik onder de douche en stond ik stralend voor de spiegel m’n haar en make-up te doen. Het was vandaag de laatste keer! De laatste keer naar de diëtiste! Wat een mijlpaal! En waar het eerdere keren toch echt wel een beetje als bewijzen voelde, heb ik me inmiddels genoeg bewezen en kon ik dus vol zelfvertrouwen en goede moed richting de afspraak! Onderweg kocht ik nog een leuk presentje, aangezien ik de diëtiste heel dankbaar ben voor wat ze voor me heeft gedaan en betekend.

Precies op de afgesproken tijd werd ik binnen geroepen. Ik sprong op, gaf haar een hand en liep vrolijk door naar binnen. De diëtiste was echter nog van plan te vragen of ik het goed vond dat er een stagiaire meekeek. En alhoewel ik al binnen was, vond ik het uiteraard goed, bijna iedereen is immers zo begonnen aan zijn of haar beroep. Ik gaf  de jonge man een hand en plofte neer op een stoel.

We  begonnen met een praatje over hoe het ging. Ik vertelde vol enthousiasme over de voorbereidingen voor de bruiloft, liet de laatste foto’s zien van de doorpas van mijn trouwjurk en sprak over de punten op de i en alles wat nu samen begint te vallen. Ook vertelde ik hoe het met mijn darmen was gegaan de afgelopen tijd. Hier sprak ze op haar beurt wat zorgen over uit, maar ook dat ik bij de MDL arts in goede handen ben.

We spraken over de transformatie die ik de afgelopen tijd had doorgemaakt, zowel lichamelijk als mentaal en hoe zij me had zien veranderen. Ik liet als bewijs van de lichamelijke verandering wat foto’s aan de stagiair zien. Hij geloofde amper dat ik het was! 😮

En toen was het voor de allerlaatste keer tijd om op de weegschaal te gaan staan!
De weegschaal gaf 1 kilo meer aan dan de vorige keer begin juli. Helemaal niet slecht dus! Het doel was om gelijk te blijven en dat is dus aardig gelukt. Een kilo verschil in bijna 3 maanden is echt te verwaarlozen! Zolang er niet iedere 3 maanden een kilo aankomt en ik ervoor zorg dat die kilo er over een paar weken weer vanaf is, is er geen vuiltje aan de lucht! 🙂

We besloten de afspraak af te gaan ronden. Ik gaf het gekochte plantenbakje en bedankte de diëtiste voor alle goede zorgen en hulp. De diëtiste op haar plaatste bedankte mij voor het cadeautje en het vertrouwen in haar en sprak de woorden uit trots op me te zijn en te hopen dat ik voor altijd op deze koers blijf. Ze wenste me een mooie trouwdag toe en benadrukte dat ik altijd met vragen of voor advies bij haar mag blijven aankloppen. Ik beloofde op mijn beurt zeker trouwfoto’s te sturen en contact op te nemen als ik dat nodig had en ging er na 3 zoenen en een stevige knuffel vandoor.

Waar ik ooit op donderdag 05 november 2015 de praktijk betrad, verlaat ik deze op donderdag 21 september 2017 met tientallen kilo’s minder en een hoop zelfvertrouwen extra! En al benadrukt de diëtiste altijd dat ik het zelf heb gedaan, zonder haar lieve en kundige woorden op die donderdag in 2015 had ik nooit “de ballen” gehad om zo gedisciplineerd en strijdvaardig aan de slag te gaan! ♥

Reacties

Reacties

2 gedachten over “Mijn bezoek aan de diëtiste, deel 7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.