The wedding countdown; 10 bruiloft tradities en onze kijk daarop

Alhoewel het een tijdje stil is geweest op mijn blog, betekend dat zeker niet dat we ook stil hebben gezeten op bruiloftsgebied! In tegendeel! Je wordt ook heel handig met je linkerhand, als je die rechter opeens weinig tot niet kunt gebruiken! 😉
In de komende weken, welke er nog slechts 8 zijn, ga ik jullie nog bestoken met heel veel leuke weetjes, feitjes en andere ideeën over onze bruiloft! Benieuwd wat ik jullie vandaag te vertellen heb? Lees dan snel verder!

Vandaag gaat het informatieve artikel in “The wedding countdown”, over bruiloftstradities! Want waarom is de bruidstaart gelaagd en doe je de ring aan de zogenaamde ringvinger? Het komt allemaal aan bod, plus onze visie op deze tradities!

  1. Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk was in 1840 degene die de trend zette om in een witte jurk te trouwen. Voor die tijd trouwden Europese vrouwen gewoon in hun mooiste jurk. De Japanners daar in tegen trouwden al in heel lang in het wit, maar daar trokken “wij” Westerse vrouwen ons niets van aan!

Iedere keer als ik ga passen, vind ik het weer magisch om mijn jurk aan te mogen! En alhoewel die van mij niet spierwit is, valt hij wel onder de categorie “echte trouwjurk” en heb ik niet zomaar even een mooie jurk uit mijn kast geplukt! 😉

  1. Er gaat een legende dat bruidsmeisjes oorspronkelijk de taak hadden om kwade geesten van de bruid te weren. Daarom is het een traditie om een jurk te dragen die op die van de bruid lijkt. Zo raken de kwade geesten in de war en konden ze de bruid niet vervloeken!

Heb ik even pech! Wij hebben namelijk geen bruidsmeisjes! 😉

  1. De trouwring gaat om je ringvinger omdat daar de ader genaamd Vena Amoris doorheen loopt, die vervolgens zijn weg vervolgd naar je hart!

Hoe romantisch! Wij zijn in deze ook heel traditioneel, want ook wij dragen allebei een prachtige ring met inscriptie aan onze ringvinger vanaf 07 oktober! 🙂

  1. Een gele bruidsjurk wordt in veel landen gezien als teken dat een vrouw haar man bedriegt!

Lekker subtiel! Als je dus stiekem niet wilt trouwen, trek je gewoon een gele jurk aan! Dat is gegarandeerd een mannelijke NEE tijdens de ceremonie! :p
Gelukkig is die van mij naast spierwit ook niet geel! Kan ik mooi weer een scenario van het lijstje afstrepen! 😉

  1. De traditie van een gelaagde bruidstaart komt voort uit het spelletje dat de bruid en bruidegom elkaar over de taart heen moeten kussen zonder hem om te gooien!

Ook wij doen mee aan de traditie van de lagen! Is heel makkelijk beslissen, als je een bruidstaart wint! 😉

  1. Nog een geestenverhaaltje: Volgens de traditie draagt de bruidegom de bruid over de drempel zodat de geesten niet onder haar jurk kunnen gluren!

Ook al is er 57 kilo af, ik denk dat Lars toch erg blij wordt van het feit dat ik niet in geesten geloof! 😉

  1. Er gaat een jarenoude traditie dat het dragen van een zilveren muntje in de linkerschoen, door zowel de bruid als de bruidegom, voor een gelukkig huwelijk zou zorgen!

Zijn al die verzamelingen van m’n vader misschien toch nog ergens goed voor! 😉

  1. Als het regent op een bruiloft zou dit betekenen dat je een vruchtbaar huwelijk tegemoet gaat!

Aangezien de kans op storm in oktober groter is dan zon, wordt dat vast luiers inslaan! 😉

  1. Bruidsjonkers hadden vroeger als belangrijkste taak om de bruidegom te helpen voorkomen dat de bruid gestolen zou worden!

Nou, Lars heeft wel pech hoor! Naast dat ik word vervloekt, is er ook nog eens een kans dat ik word gestolen… Bruidsjonkers hebben we namelijk ook niet! 😉

  1. Waar bij vele geloven de huwelijksnacht betekend dat stellen dan pas voor het eerst met elkaar slapen, is er uit onderzoek toch gebleken dat slechts 25% van de newlyweds seks heeft tijdens de huwelijksnacht!

Dit antwoord moet ik jullie helaas verschuldigd blijven tot na de huwelijksnacht… 😉

Dit waren ze dan, 10 grappige, leuke en opvallende bruiloftstradities, inclusief onze kijk daarop! Ik wat geleerd, jullie weer wat opgestoken! Is zo’n blog toch nog ergens goed voor! 😉

(Alle feitjes zijn afkomstig van theperfectwedding.nl)

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.