De zoektocht naar een nieuwe bril

Zoals jullie weten, ben ik veel afgevallen. Mijn  bril paste dan ook totaal niet meer bij mijn gezicht! Van een ronde bol, is het naar een langwerpig geheel gegaan. Je zou het kunnen vergelijken met het hoofd van Bert van “Bert en Ernie”! 😉 Ik spreek dan dikwijls ook gekscherend dat ik een echt “Bert-hoofd” heb!
En aangezien ik mijn oude bril ook al ruim 2 jaar elke dag op mijn neus meedroeg, werd het echt tijd voor een andere! Benieuwd naar de zoektocht? Lees dan snel verder!

Op vrijdag 5 mei was het zover! Ik had een afspraak bij Specsavers in Zwijndrecht. Halverwege de ochtend kwamen we aan in de winkel. Direct werden er wat testjes gedaan voor de oogdruk. Er werd hierbij wat lucht in mijn ogen gespoten, waarna er vervolgens metingen werden gedaan.

Daarna werden mijn ogen “opgemeten”. En terwijl ik vooraf nog heel hard riep dat er echt niet veel veranderd kon zijn, deed de opticien toch wel erg zenuwachtig tijdens het onderzoek!
Vooral bij mijn rechter oog bleef hij vragen of ik echt niet kon lezen wat er getoond werd. Ik antwoordde stug met “Nee dat is veel te klein! Daar kan ik echt geen chocola van maken!”. Totdat er op een gegeven moment letters werden getoond die echt super duidelijk waren! Opeens las ik de zin vloeiend voor! En na nog een keer de kleinere letters te hebben laten zien en ik dus weer moest zeggen dat ik er echt niets van kon maken, legde de opticien zicht er maar bij neer.

Natuurlijk had ik door dat dit geen goed teken was! M’n ogen waren vast een stuk slechter geworden. En dat was zo! Direct vertelde de opticien over de bevindingen. Omdat ik een min sterkte heb en een cilinder in beide ogen tellen ze dat bij elkaar op om tot de uiteindelijke sterkte te komen. Die sterkte heb je op het punt in het glas waar de sterkte en cilinder bij elkaar komen. Het punt waar dus de pupil zich bevindt. Uiteindelijk kwam hij uit op -7 links en -8 rechts! 😮 Mijn linker oog was redelijk gelijk gebleven, maar rechts was ruim een punt “achteruit” gegaan!

En toen was het tijd om brillen uit te gaan zoeken en te passen! De winkelmedewerkster wees ons op een nummer aan de binnenkant van het pootje. Dit nummer geeft aan hoe breed de bril is. En aangezien ik een erg smal gezicht heb, raadde ze aan maximaal tot het getal 50 te gaan. Mijn oude bril was overigens 52 en dus duidelijk te breed. Mijn huidige zonnebril is zelfs 57! 😮

Gewapend met een bakje en loerend naar de nummers gingen Lars en ik alle brillen af. En omdat dit 1 van de belangrijkste brillen uit mijn leven zou worden, namelijk mijn “trouw bril”, pakte we het erg grondig en secuur aan! 😉
Je kunt vast begrijpen dat het met mijn sterkte niet mogelijk is om goed in de spiegel te kunnen beoordelen of een bril leuk staat of niet. Zelfs met mijn neus tegen het glas aan, zag ik het nog niet duidelijk! En dus besloot Lars een foto te maken van elke bril die ik op had en later met oude bril weer op, die foto’s te beoordelen.

Het was een lange zoektocht, maar uiteindelijk, het was al tegen twaalven, was ik eruit! Ik had mijn bril gevonden!
Ik riep al heel lang dat ik graag een houten montuur wilde. En die heb ik ook gepast. Maar omdat de kleur mij wat flets maakte, ben ik voor een bordeaux rood/ donker paars montuur gegaan met houtlook! Hij is gewoon van kunststof, maar heeft wel de nerf en het matte effect! 🙂

En toen kwam het leukste stukje, de betaling! “Leuk”, hoor ik jullie denken?! Ja heel leuk! Want ik had namelijk een cadeaubon in mijn bezit van €200,-! Gewonnen op de persoonlijk blog van Sophie Drenthe, “MintsandMangos”! Ruim 10 maanden geleden won ik deze bon, door te vertellen waarom ik hem zou verdienen. Door het dolle heen was ik, met het mailtje dat ik de gelukkige was! Bij het vertellen waarom ik hem verdiende kwamen uiteraard het afvallen, de verandering van mijn gezicht en het trouwen aan bod. En nu, vlak voordat ik mijn proef make-up en kapsel zou laten doen, was het eindelijk tijd om die nieuwe bril uit te zoeken en dus de cadeaubon te verzilveren!

Uiteindelijk heb ik nog wel “een stukje bril” zelf moeten betalen (ik denk 1 poot… 😉 ), want ja de sterkte -8 vraagt nu eenmaal om extra dun geslepen glas. En dun geslepen glas is duur. Feit blijft wel, dat ik nog nooit zo goedkoop een bril aangeschaft heb! 🙂

Op 26 mei heb ik mijn bril op kunnen halen. Wat een ander gezicht! 😮 Ik was er dan ook direct mega blij mee! De leuke reacties stromen inmiddels binnen.
Kom maar op met dat proef kapsel en die proef make-up, ik ben er helemaal klaar voor! ♥

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.