Waarom ik misschien binnenkort minder tijd heb voor mijn blog

In een aantal eerdere artikelen heb ik jullie al eens verteld dat ik een moeilijke periode achter de rug heb (en nog altijd doormaak), door psychische problemen.

De aard en bijbehorende naam van deze problematiek hou ik liever voor mezelf, maar omdat ik op 14 september ben begonnen met een erg intensieve training en omdat mijn blog daar wellicht onder gaat lijden, vond ik het wel zo netjes om aan jullie, mijn trouwe lezers, daar iets meer uitleg over te geven.

Dit jaar heb ik van 12 april tot en met 7 juni 1 middag per week deelgenomen aan een training waarin ik de basis handvaten voor mijn “problematiek” heb geleerd. Dit was het opstapje voor de training waaraan ik het aankomende half jaar ga deelnemen.
In deze trainingen leer ik omgaan met emoties. En dan niet zo zeer met de emoties van de ander, maar vooral met die van mezelf. De personen die mij in het echt kennen, die weten dat ik soms heel druk ben en dan ineens heel erg in mezelf kan keren. Op zich is daar niets mis mee, maar als je er zelf geen invloed op hebt, omdat je jezelf niet bewust bent dat je op dat moment druk (of juist in jezelf gekeerd) ben, dan is dat niet zo tof.

In grote lijnen is de kern van de hele training die ik ga volgen dus: “het bewust worden van je emoties, en daar mee om leren gaan”. Zoals jullie misschien zullen begrijpen is dit een redelijke “kort door de bocht” omschrijving voor een training die een half jaar duurt, maar voor mij is dit het belangrijkste doel binnen deze training.

De training wordt 1 ochtend per week gegeven. Dit klinkt misschien niet intensief, maar het is dat zeker wel. Je moet je voorstellen dat het leren herkennen van emoties en daar naar handelen, veel oefenen vraagt (zeker omdat het de bedoeling is dat je het op een gegeven moment op de “automatische piloot” doet). Omdat 1 ochtend per week  alleen te weinig is om jezelf dit goed eigen te maken, betekend dit dus dat je er thuis hard mee aan de slag moet, met daarbij horend een flink pak huiswerk. Waar ik tijdens de opstap training gemiddeld 1 uur per week “zoet” was met de huiswerkopdrachten, zal dit op een gegeven moment tijdens deze training zeker 5 tot 8 keer zoveel tijd opslokken.
Terwijl ik dit type heb ik net de 2e trainingsochtend gehad en heb ik voor aanstaande week nu al voor iedere dag een opdracht mee gehad. Dit terwijl ik na de 1e trainingsdag alleen wat leeswerk en 1 kleine maak opdracht had. Het is de bedoeling dat de hoeveelheid huiswerk op een rustige manier wordt uitgebreid, maar als ik kijk naar het verschil in hoeveelheid huiswerk dat we tussen de 1e en de 2e trainingsdag hebben gehad, is voor mij wel duidelijk dat op een gegeven moment een groot deel van mijn dagen ermee gevuld zullen zijn.

Wat dit precies voor mijn blog gaat betekenen weet ik helaas nog niet. Ik heb de gewoonte ongeveer 1 week vooruit te werken en mijn artikelen klaar te zetten, zodat ze automatisch op de gewenste datum en tijd online komen. De laatste tijd heb ik wel wat verder vooruit gewerkt, dus de aankomende weken zullen jullie er nog niet veel van merken. Gelukkig schrijf ik ook maar 2 artikelen per week, wat voor mij altijd een goede en prettige balans gaf. Ik hoop dus dat jullie begrijpen dat deze trainingen (en daardoor dus mijn gezondheid) voor gaan, en mijn blog dus misschien de komende tijd op een lager pitje terecht komt.
Mocht er op de gebruikelijke dagen (maandag en donderdag) een keer geen artikel online komen, dan zal ik dit altijd melden op de Facebook pagina van GewoonSam. Is er dus op de gebruikelijke tijd (zo aan het einde van de middag) nog geen nieuw artikel verschenen? Neem dan even een kijkje op Facebook!

Uiteraard vind ik het wel heel jammer dat ik de aankomende maanden minder tijd heb om uitgebreid de tijd te nemen voor mijn blog. Ik haal namelijk ontzettend veel positieve energie uit het schrijven van artikelen, en al jullie leuke en lieve reacties daarop. En dat mijn artikelen in de smaak vallen, heb ik niet alleen aan jullie reacties gemerkt! Mijn bezoekersaantallen stijgen namelijk nog steeds iedere maand en ik kan dan ook bijna dagelijks, of in ieder geval zeker wekelijks,  nieuwe volgers begroeten (Hoi, leuk dat je mee leest!) Ik wordt soms zelfs herkend op straat! Dit is iets waar ik ontzettend trots op ben en ik hoop dan ook dat jullie ook, nu mijn artikelen misschien wat minder frequent gaan verschijnen, mij toch zullen blijven volgen!

“Waarom schrijf je dan niet iedere week een artikel wat een flink stuk korter is?” werd me laatst gevraagd. Misschien dat dit de komende periode ook wel eens zal gebeuren, maar ik wil wel altijd voor de volle 100% achter mijn artikelen kunnen staan. Een kort, snel getypt, en “afgeraffeld” artikel is absoluut niet mijn ding. Dan sla ik nog liever een blog dag over. Ik zit er wel aan te denken om misschien de komende tijd ook wat artikelen online te laten komen van gastbloggers. Onderaan dit artikel geef ik daar wat uitleg over.

Ik heb mij de afgelopen weken regelmatig afgevraagd of de “losheid” en de “humor”, die standaard zit verweven in mijn artikelen, en waar ik veelvuldig op een positieve manier over wordt aangesproken door mijn volgers, door mijn gedragsverandering van de aankomende maanden zou veranderen.  Omdat ook ik niet in de toekomst kan kijken, kan ik hier niet met 100% zekerheid een antwoord op geven en dat vind ik soms ook best wel een eng idee. Maar ik weet 1 ding wel heel erg zeker:

“Een vos verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken”!

engelse-spreuk

Heb jij ambities richting het schrijven van (persoonlijke) verhalen, die vervolgens worden gedeeld met de hele wereld? Dan is deze oproep bedoelt voor jou! Het lijkt mij namelijk heel leuk (zoals hierboven beschreven), dat als ik een keer geen tijd heb voor mijn blog, een artikel van een gastblogger te plaatsen!
Dus mocht het jou nou leuk lijken om een keertje een blog te typen (die raakvlakken heeft met mijn blog), of heb jij misschien een erg lekker en gezond recept wat ik nog niet online heb staan? Laat het me in de reacties, een e-mail (samantha@gewoonsam.nl) of een pb via mijn Facebook pagina weten en misschien is jouw recept/blog dan binnenkort wel te lezen op GewoonSam.nl!

Reacties

Reacties

4 gedachten over “Waarom ik misschien binnenkort minder tijd heb voor mijn blog

 • 3 oktober 2016 om 21:28
  Permalink

  Heel veel succes met de training! Ik geloof zeker dat daar behoorlijk wat tijd in gaat zitten. Ook hiervoor zal je je voor de volle 100% inzetten dat weet ik wel zeker! Liefs,

  Beantwoorden
  • 3 oktober 2016 om 21:42
   Permalink

   Heej Marlies,
   Dank je wel voor je lieve berichtje! Idd, half werk bestaat niet bij mij he?! ? Komt vast goed! ?

   Beantwoorden
 • 4 oktober 2016 om 18:25
  Permalink

  Hehe meissie succes met je training hoop dat het je breng waar je wat aan heb en dat je er 100procent voor gaat dikke knuffel top wijffie

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.