Een bezoekje aan de Tilburgse kermis

Wat een leuke periode is de zomer toch! Het staat bol van de evenementen en leuke activiteiten. Zo schreef ik vorige week al over Big Rivers en deze blog staat in het teken van mijn bezoek aan de Tilburgse kermis afgelopen woensdag!

Tilburgse kermis

Samen met moeder en zuster bezocht ik afgelopen woensdag 27 juli de Tilburgse kermis. Een uitje wat voor ons een jaarlijkse traditie is!

Omdat mams en zus de ochtend moesten werken, zorgde ik voor (gezonde) lunch pakketjes, die ze, terwijl ik achter het stuur zat, op konden peuzelen. Na een klein uurtje rijden kwam Tilburg in zicht en reden we naar een parkeerplaats aan de rand van de stad, waar we vervolgens door een pendelbus naar de kermis werden gebracht.

Op de kermis was het, zoals gebruikelijk, weer een drukte van jewelste! We genoten van de gezelligheid, de attracties en de licht- en geluidseffecten.
Het viel ons op dat er dit jaar was gekozen voor een iets andere opstelling dan normaal gesproken. Zo was de nostalgische kermis op een ander plein te vinden. Deze kwam hierdoor stukken beter tot z’n recht. Het was een stuk overzichtelijker. Vooral voor kleine kinderen (en de portemonnee van hun ouders 😉 ) is dit een leuk pleintje. De attracties zijn hier namelijk maar €1,- per rit. Dit is een groot verschil met de “moderne” kermis, waar de ritprijzen snel tot grote hoogte stijgen.
Ook was het gedeelte kermis na het spoor anders. Op het eerste gedeelte na het spoor waren er namelijk aan de linker kant geen attracties. Daarin tegen was  er verderop een zijstraat met kermis bijgekomen. In onze ogen was dit niet echt een verbetering. Je legt namelijk op het eerste gedeelte, ook al staat er aan de linkerkant niets, toch dezelfde afstand af als normaal om de rechterkant te kunnen zien en om de rest te bereiken. De totale afstand die je op zo’n dag aflegt is echt mega groot en door dat extra stuk voor ons net iets té groot, waardoor we echt kuis versleten waren….

Alhoewel we het al gewoon erg leuk vinden om alles te zien, zijn mijn zus en ik ook nog in 2 attracties geweest. Ook hebben we nog diverse spellen gedaan en zijn de nodige prijzen mee naar huis genomen!

Ik ben gek op lunaparken, of zoals ik ze zelf altijd noem; “wiebelhuizen”. Aangezien er een erg groot exemplaar op de kermis te vinden was, kon ik deze natuurlijk niet zomaar voorbij lopen! Dus moeder achterlatend met tassen en jassen, gingen zus en ik het “wiebelhuis” onveilig maken! Vergezeld door divers jong grut, we waren eigenlijk wel de oudste die er rond liepen, baande we ons een weg door het huis. M’n zus had van te voren nog gevraagd of we ondertussen niet wat te oud waren voor deze attractie, maar de overtuigende “nee joh!” en mijn daarbij horende verliefde blik op het huis inclusief puppyogen, kon ze natuurlijk niet weerstaan….. 😉
Wat heb ik genoten en wat hebben we een lol gehad! Mn moeder stond onderhand wortel te schieten, want het huis had 3 verdiepingen en een aanbouw, dus we waren wel even zoet!
Aangekomen bij de uitgang, was mijn “wiebelhuis honger” weer gestild, ik kon er weer een jaartje tegenaan! 😉

Verderop stond “de Propeller”, een gigantische gaaf apparaat! We keken een rondje en de blik die zus en ik vervolgens aan elkaar gaven zei genoeg; “Ja, ik wil”! Dus hup, daar stond mams weer met jassen, tassen en dit keer ook de brillen en de inhoud van de broekzakken en wij gingen op naar een fantastische ervaring!
En dat was het! Echt in 1 woord GEWELDIG! Zoals je op de foto’s kunt zien, bestaat de attractie uit een arm, met daaraan diverse stoeltjes. Zodra de attractie start, maakt hij direct zo’n grote vaart, dat hij al bij de 2e zwieper over de kop gaat! Vervolgens blijft het daar niet bij, maar bewegen de stoeltjes ook nog is alle kanten op, waardoor je dus van meerdere kanten door elkaar wordt geslingerd. Echt gaaf! Ook bij deze attractie schoot moederlief wortel, want na een aantal rondjes besloot de meneer achter de microfoon dat het tijd was voor “een rondje van de zaak”! Dus daar gingen we weer, met de beentjes de lucht in!

Verder hebben we natuurlijk af en toe genoten van een versnapering en hebben we nog heerlijk gedineerd bij restaurant Anvers op de Oude markt, en dat wil ik bij deze aan iedereen aanraden!

Rond 20.30uur waren we moe, voldaan en hadden we het wel gezien, dus we besloten naar de opstapplaats van de pendelbus te lopen. Gelukkig kwam de bus snel en waren we binnen 5 kwartier thuis, waar we paps en later ik Lars bijpraatte over deze leuke dag!

Zou je zelf graag ook een keer de Tilburgse kermis willen bezoeken? Dit jaar ben je helaas te laat, maar volgend jaar van 21 tot en met 30 juli kun je je slag slaan!

Tilburgse kermis

Reacties

Reacties

2 gedachten over “Een bezoekje aan de Tilburgse kermis

  • 1 augustus 2016 om 21:07
    Permalink

    Wij waren op vakantie maar misschien volgend jaar toch maar weer eens een rondje Tilburgse kermis doen hoor! Dat is tenslotte de grootste en meest uitgebreide van ons land.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.