Rucola met gamba’s

Het is weer tijd voor een lekker en simpel lunch recept! Vis liefhebbers onder ons, let goed op, want dit is wat voor jullie!
Vandaag weer een lekkere salade; rucola met gamba’s! Natuurlijk kun je, als je ervan houdt, nooit genoeg gamba’s bij dit recept gebruiken, en oogt het op de foto misschien wat karig, maar deze salade vult echt! Uiteraard hou ik je niet tegen als je meer gamba’s op je bord wilt, dat is jou keus!

Het is een lekker gerecht, wat zo op tafel staat. Ideaal dus als je nog een drukke middag voor de boeg hebt! Uiteraard kun je deze salade ook als avond maaltijd eten, voeg dan wat meer groenten, gamba’s en eventueel (cashew)noten of een woksaus toe.

Ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat ik geen diëtiste of voedingsconsulente ben, maar puur en alleen ervaringsdeskundige. Ik publiceer deze recepten, omdat ik graag wil laten zien wat ik zoal eet en omdat daar veel vraag naar was. Het eten van deze maaltijden alleen geeft dan ook geen garantie tot afvallen, daar is meer voor nodig; bewegen, een uitgebalanceerd voedingspatroon, variatie, discipline etc.
Mochten hier vragen over zijn, zal ik proberen die uit mijn eigen ervaringen zo goed mogelijk te beantwoorden, eventueel kan ik het ook bespreken met mijn diëtiste.

Genoeg gepraat, over naar de orde van de dag; het recept!
Heel veel kook- en eetplezier gewenst!

shutterstock_97056338

Rucola met gamba’s

Benodigdheden voor 1 lunchmaaltijd:
– 8 – 10 gamba’s (staat gelijk aan 50 – 70 gram)
– 2 handjes rucola
– 3 cherrytomaten
– 2 lente-uitjes
– 1 paprika
– 1 teentje knoflook
– Wokolie

Bereidingswijze:
– Snij de lente-ui in ringetjes, de paprika in blokjes en de cherrytomaten in vieren.
– Doe een scheutje wokolie in een anti- aanbakpan en roerbak de gamba’s tot ze kleuren.
– Voeg de lente-ui en paprika toe en pers de knoflook erboven uit. Roerbak dit ongeveer 5 minuten mee.
– Leg de rucola op een bord, verdeel de cherrytomaten erover en schep het gamba- groentemengsel erop.

N.B. Het geheel is nog lekkerder met gemarineerde gamba’s. Naar wens kun je dan de geperste knoflook weglaten en evt. andere kruiden toevoegen.

EETSMAKELIJK!

20160617_124417

 

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.