Groenten/ aardappel omelet

Vandaag is het weer de beurt aan een lunch recept! En dit gerecht is een populaire, want ik maak hem zeker 1x per week! Ik gebruik hiervoor altijd de aardappelschijfjes of mini krieltjes die overblijven als we “aardappels, groente, vlees” eten. Al eerder heb ik een keer geschreven over het feit dat ik geen gekookte aardappels lust en wij dus in plaats daarvan altijd de in de koekenpan opgebakken variant eten.
Aangezien ik maar 100 gram aardappels eet en Lars aan 350gram toch n├ęt iets te veel heeft ­čśë , blijven er altijd wat aardappels over. Die laat ik afkoelen, doe ze vervolgens in een schaaltje die ik afdek met folie en zet ze in de koelkast. De volgende middag maak ik dan dit recept, zodat we niets weg hoeven te gooien. ­čÖé
De invulling qua groenten verschilt keer op keer, het is maar net wat ik in huis hebt. Tijdens het foto moment gebruikte ik champignons en uien. Onder het recept vindt je nog meer groente idee├źn.
Je kunt dus, zoals inmiddels gewend, weer alle kanten op met dit recept!

Alvast heel veel maak, maar vooral eetplezier!

Groenten/ aardappel omelet

Benodigdheden:
– 8 ├í 10 (voorgegaarde) aardappelschijfjes of (halve) mini krieltjes.
– 1 ei.
– Half bakje champignons (125 gram)
– Halve ui
– Scheutje melk
– Cajun kruiden
– 1 tomaat
– Vloeibare dieet margarine

Bereidingswijze:
– Snij de champignons in plakjes en de ui in ringetjes.
– Verhit een scheutje margarine in een koekenpan.
– Bak hierin de groenten, totdat ze verkleuren of wat zachter zijn.
– Leg vervolgens de aardappelschijfjes of krieltjes in de pan en warm ze even mee.
– Strooi wat cajun kruiden naar smaak over het aardappel/ groente mengsel en roer goed door.
– Kluts ondertussen het ei los met een scheutje melk.
– Schenk het los geklutste ei bij het aardappel/ groente mengsel en verdeel goed in de pan.
– Zet het vuur laag en laat de omelet (evt. met een spatdeksel op de pan) gaar bakken.
– Snij ondertussen de tomaat in plakjes.
– Zodra de omelet gaar is, doe je deze op een bord en leg je de plakjes tomaat erop.
– Verdeel er naar smaak evt. nog wat extra kruiden over.

N.B. Uiteraard kun je de omelet ook met andere groenten maken! Denk hierbij bijvoorbeeld aan; plakjes courgette, (voorgekookte) sperziebonen, paprika, bosui of een combinatie hiervan!
Ook is het lekker om eerst nog wat blaadjes rucola op de omelet te leggen, voordat de tomaat erop gaat.
Niet op de slanke tour? Gebruik dan eventueel meer eieren en bak wat vleeswaren, zoals spek, ham of rosbief mee. Geraspte kaas die je over het geklutste ei in de pan verdeelt, maakt het helemaal af!

EETSMAKELIJK!

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.