Kerrierijst met gehakt en groenten

Het is weer tijd voor een recept! En wat voor 1! Echt weer een heerlijk hoofdgerecht, al zeg ik het zelf! 😉 En uiteraard hoef je weer geen chef-kok te zijn om het te maken, want ik hou het weer lekker simpel!
“Maar wat maakt dit gerecht dan zo lekker?”, hoor ik jullie denken! Dat zou ik vertellen! Ik denk dat het komt door de combinatie van de kruidige specerijen, vooral met de kerriepoeder hoef je echt niet zuinig te zijn!, en het zachte en romige van de crème fraiche. Tevens zorgt de toevoeging van het gekookte eitje, net voor dát beetje extra!
Ook zijn het geen buitenissige ingrediënten, lastige smaken of extreme bereidingstijden, dus ik zal zeggen; “allemaal even uitproberen!”

Heel veel maak- en eetplezier gewenst!

shutterstock_97056338

Kerrierijst met gehakt en groenten

Benodigdheden voor 2 personen:
– 100 gram (rauwe) rijst
– 250 gram gehakt
– 1 witte ui
– 2 bosuien
– 2 paprika’s
– 1 teentje knoflook
– 1 flinke eetlepel kerriepoeder
– Snufje paprikapoeder
– Snufje chilipoeder
– Kwart groenten bouillonblokje
– 2 eieren
– 3 á 4 eetlepels crème fraiche light
– Wokolie

Bereidingswijze:
– Kook  de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
– Kook de eieren ongeveer 7 á 8 minuten.
– Snipper de ui, snij de bosui in ringetjes en de paprika in kleine blokjes.
– Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak het uitje, het uitgeperste teentje knoflook en het kerriepoeder met elkaar aan.
– Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
– Voeg nu de bosui en de paprika toe en bak die ongeveer 5 minuten mee.
– Los ondertussen het kwart bouillonblokje op in 3 eetlepels kokend water.
– Als alles gaar en wat zachter geworden is, voeg je de bouillon, paprikapoeder en chilipoeder toe.
– Voeg nu ook de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
РVoeg de cr̬me fraiche toe.
– Roer alles weer goed door elkaar en warm het geheel even door.
– Pel als laatste de eitjes af, snij deze in vieren en serveer deze bovenop de kerrierijst.

EET SMAKELIJK!

img_0382

 

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.