Zalmsalade met pit

Het is weer de beurt aan de  lunch vandaag! En het zal bijna geen verrassing zijn dat het wat met vis is! 😉 Zoals al eerder gezegd, ben ik gek op vis! Helaas is Lars dat niet, dus beperk ik mijn vis inname tot de lunch maaltijden.
Vandaag een zalmsalade. Ik omschrijf hem als zalmsalade met pit en dat klopt! Want door de toevoeging van een klein beetje sambal en wat meer chilisaus, weet je niet wat je proeft! Het is niet zo dat je mond in brand staat, in tegendeel! Maar hij heeft gewoon pit! Aan de ene kant is het een beetje zuur, aan de andere een beetje zoet en het heeft iets fris, gewoon hele lekkere smaken zo bij elkaar!
Ik heb het voor mijn moeder gemaakt, zonder dat ik zei wat er in zat, die kon het er niet precies uithalen, maar vond het wel heel verrassend! Het fijne is ook dat het pittige niet overheerst en je dus niet gelijk liters drinken aan hoeft te slepen! Het is gewoon precies goed zo, al zeg ik het zelf! 😉
Uiteraard kun je met dit recept ook weer alle kanten op en dus variëren naar hartenlust! Je kunt er een broodje bij eten, het op een wrap smeren, of zoals ik het garneren met wat groenten.
N.B. Ik heb de salade trouwens zo mooi in bolletjes gekregen door middel van een ijsschep!

Heel veel maak, maar vooral eetplezier!

shutterstock_97056338

Zalmsalade met pit

Benodigdheden voor 2 personen:
– Blikje wilde zalm (uitlekgewicht circa 200gram)
– 1 (kleine) rode ui
– 1 ei
– 2 zoet zure augurken
– 2 dessertlepels friteslijn saus
– 2 dessertlepels zoete chilisaus
– 1 theelepel sambal
– Knoflookpoeder
– Peper en zout
– Peterselie
– Groenten om te garneren, bijvoorbeeld sla, komkommer en tomaat

Bereidingswijze:
– Kook het ei half hard, het eigeel moet nog wat smeuïg zijn (niet vloeibaar).
– Snij de rode ui en de augurken heel fijn en doe dit bij elkaar in een kom.
– Laat de zalm uitlekken, verwijderd evt. vel en graten en maak het in een schaaltje los met een vork. Doe het vervolgens bij de ui en augurk in de kom.
– Als het ei gekookt is, spoel je deze onder de koude kraan en pel je hem af. Vervolgens snij/prak je deze fijn en doe je dat ook in de kom.
– Doe als laatste de fritessaus, chilisaus, sambal en de kruiden erbij.
– Meng alles goed door elkaar.
– Proef even en voeg evt. naar smaak nog wat extra saus of kruiden toe.
– Vervolgens kan je de salade presenteren met een (getoaste) boterham, of opmaken met groenten. Ik heb voor het laatste gekozen. Hiervoor heb ik wat ijsbergsla fijn gesneden en een paar plakjes tomaat en komkommer gebruikt.

EETSMAKELIJK!

img_0447

Wat vinden jullie hiervan?
Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met dit recept en of jullie nog tips hebben om het nog lekkerder te maken! Laat dat dus gerust achter in een reactie!

 

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.