Macaroni ovenschotel

Vandaag weer een recept met een Italiaanse inslag, namelijk een macaroni ovenschotel. In tegenstelling tot mijn andere recepten is dit best een pittige. En dat zit hem er niet zo zeer in dat het gerecht zo sterk gekruid is, in tegendeel, maar vooral in de bereidingswijze. Ik moest hem zelf echt een paar keer maken voordat het allemaal goed en gestroomlijnd ging.
Ik adviseer dus om het recept een paar keer goed door te lezen en dit niet onder tijdsdruk te maken, maar bijvoorbeeld op een lazy sunday. Maar lekker is het natuurlijk wel! En echt de moeite waard ook!

Heel veel kook- en eetplezier alvast!

shutterstock_97056338

Macaroni ovenschotel

Benodigdheden voor 2 personen:
– 1 bakje champignons 250 gram
– 1 prei
– 1 paprika
– Dikke plak ham 200 gram
– 80 gram rauwe macaroni
– Pakje mix voor kaassaus
– Verse bieslook
– Italiaanse kruiden
– Peper
– Zout
– 2 tomaten
– 1 ui
– Halve komkommer

Bereidingswijze:
– Snij de champignons in stukjes, de preien fijn en de ham en de paprika in blokjes.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en vang het kookvocht op in een (schenk) beker of kan.
– Bak de champignons in eigen vocht.
– Voeg de prei, ham en paprika toe en roer tot de prei wat geslonken is.
– Voeg de gare macaroni toe en wat Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en roer  dat door elkaar.
– Maak ondertussen de saus met 50ml minder water dan op de verpakking staat.
– Voeg na het inkoken van de saus wat kookvocht van de macaroni toe en maak de saus dun, maar laat hem de volle kaas smaak behouden. (Af en toe proeven is dus nodig en hélemaal niet erg! 😉 )
– Roer als de saus klaar is er wat verse bieslook doorheen.
– Schep de helft van de macaroni met groenten en ham in een NIET ingevette ovenschaal.
– Giet de helft van de saus gelijkmatig over de macaroni in de schaal.
– Schep de andere helft van de macaroni met groenten en ham in de ovenschaal.
– Giet de andere helft van de saus gelijkmatig over de macaroni.
– Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor ± 20 minuten.
img_0013– Terwijl het in de oven staat, maak je een salade van de tomaat, ui en komkommer zonder dressing.
img_0008– Eet deze salade bij de macaroni.

EETSMAKELIJK!

img_0015
P.s. Vergeet je niet mee te doen aan mijn winactie!? Alle inzendingen vóór 05 november dingen nog mee naar het kookpakket!

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.