Mihoen met kip en groenten

Toen ik laatst door de recepten op mijn blog scrolde, kwam ik erachter dat er nog helemaal geen Aziatisch hoofdgerecht online staat! Omdat ik vind dat deze echt niet kan ontbreken, plaats ik vandaag een gerecht met mihoen!
Niet alleen de mihoen, maar ook het bereiden op hoog vuur (wokken), de toevoeging van taugé en de verschillende Aziatische sauzen maakt het een heerlijk gerechtje dat je zo bij het plaatselijke wok restaurant samen zou kunnen stellen!
Het is net zoals alle andere recepten op mijn blog, heel makkelijk te bereiden en naar smaak toe te vullen of te veranderen.

Ik zou zeggen; “pak vast je eetstokjes en kimono en geniet van het gerecht”!

Heel veel kook- en eetplezier!

shutterstock_97056338

Mihoen met kip en groenten

Benodigdheden voor 2 personen:
– 100 gram (rauwe) mihoen
– 250 gram kipfilet
– 1 rode paprika
– 1 ui
– Klein doosje taugé (125 gram)
– 250 gram champignons
– 1 ei
– Oestersaus
– Ketjap (zoet)
– Sojasaus
– 1 theelepel sambal
– 1 teentje knoflook
– Wokolie

Bereidingswijze:
– Snij de kipfilet in dunne reepje en meng het met 1 eetlepel sojasaus. Laat even intrekken.
– Snij de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de ui in kleine blokjes.
– Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (TIP: breek de mihoen in wat kleinere stukjes voordat je het gaat koken, dat mengt straks makkelijker!)
– Bak van het ei een omeletje en snij deze in reepjes.
– Verhit de olie en bak de kip op hoog vuur aan. Als de kip begint te verkleuren, voeg dan de paprika, de ui, de champignons, de sambal en de knoflook (uitgeperst) toe en bak dit mee.
– Als alles goed vermengt en wat zachter gebakken is, voeg je de taugé en de reepjes omelet toe. Bak dit kort mee.
– Voeg de uitgelekte mihoen toe en roer het geheel goed door.
– Breng op smaak met de sojasaus, ketjap en oestersaus. Tussendoor proeven is een must, (en natuurlijk helemaal niet erg! 😉 ) want het moet niet té overheersend zout of zoet worden. Het is in dit geval maar net wat je lekker vindt! Ik zoek vaak een balans tussen de smaken.

N.B. Voeg voor een extra bite wat (ongezouten) cashewnoten toe tegelijk met de taugé en omelet of helemaal aan het einde. Let wel op als je dit tijdens een dieet doet, want de noten brengen redelijk wat calorieën met zich mee.

EETSMAKELIJK!

20160420_180254

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.