Griekse kipsalade

Dat een salade niet perse sla hoeft te bevatten, bewijst dit recept! Een recept voor een heerlijke lunch maaltijd met een Griekse touch! En nog simpel om te maken ook! Vooral als je de Nicer Dicer gebruikt, waar ik al eens een recensie over schreef, is dit gerecht klaar in een handomdraai!
Ik kies er bewust voor, behalve wat peterselie, geen kruiden toe te voegen aan deze salade, zodat de pure smaken van de groenten, de tzatziki en de veelal goed op smaak gebrachte (in mijn geval) gegaarde kip, goed tot hun recht komen. Uiteraard kan het zijn dat je hier heel anders over denkt! Maar zoals altijd, staat veranderen vrij en kun je ook met dit recept weer lekker experimenteren!
Mocht je denken hier niet genoeg voldoening aan te hebben om heel de middag weer aan de slag te kunnen, dan kun je er altijd, nog een (half) pitabroodje bij serveren. Blijven we in ieder geval in de Griekse hoek! 😉

Veel maak- en eetplezier gewenst!

shutterstock_97056338

Griekse kipsalade

Benodigdheden voor 2 lunchgerechten:
– 100 gram kip, gegaard of gerookt (Ik gebruikte gegaarde kipsticks van de Jumbo)
– 1 paprika
– 2 tomaten
– 2 middelgrote zoetzure augurken
– Kwart komkommer
– 10 olijven
– 2 sjalotjes
– (zelfgemaakte)Tzatziki
– Peterselie

Bereidingswijze:
– Snij alle groenten in kleine stukjes en snipper de sjalotjes.
– Warm de kip eventueel op, door deze kort te bakken in een koekenpan zonder toevoeging van boter of olie.
– Meng alle groenten door elkaar in een schaal.
– Verdeel de door elkaar gemengde groenten over 2 borden, leg de kip erop, verdeel er wat tzatziki over en bestrooi eventueel met peterselie.

N.B. Zou je zelf de tzatziki willen maken? Hier vindt je de link naar het recept, wat ik al eens eerder plaatste.

EETSMAKELIJK!

20160829_123007

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.