Shoarmaschotel met rösti

“Afvallen, dat ik niets voor mij!” “Je mag dit niet, je mag dat niet!” Deze uitspraken hoor ik mensen vaak zeggen. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is mij nooit vertelt dat ik dingen niet mag. Wel is mij geadviseerd wat ik beter af en toe kan eten, in plaats van iedere dag en zijn er aan mij adviezen gegeven over de portie grote.

En juist die portie grote is een hele belangrijke! Zo eet ik gewoon 1x per 2 á 3 weken patat, maar dan wel 100 gram, een kroket uit de airfryer en een berg rauwkost. Zo kan ik toch lekker snacken, maar hou ik er geen schuldgevoel en extra kilo’s aan over.

De inleiding van deze blog, heeft alles met het recept van vandaag te maken. De vleessoort die gebruikt wordt, staat namelijk bekend als vette hap in combinatie met een pitabroodje, knoflooksaus en sambal. Jullie raden het vast al; shoarma!

Inderdaad, ik eet gewoon shoarma. In dit geval verwerk ik de 100 gram shoarma per persoon in een heerlijke ovenschotel, vergezeld van diverse groenten, aardappel en een beetje geraspte kaas.

Om de beleving compleet te maken, geef ik er een recept voor heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus gratis bij! 😉

Dat wordt smullen!

Ik zou zeggen; lees snel het recept, sla de ingrediënten in, sloof je uit en de keuken en geniet!

Alvast heel veel kook- en eetplezier!

shutterstock_97056338

Shoarmaschotel met rösti

Benodigdheden voor 2 personen:
– 200 gram shoarma
– 1 paprika  (een rode, gele of oranje is leuk voor het kleuren pallet)
– 250 gram sperziebonen
– 1 ui
– 200 gram (diepvries) rösti
– Handje geraspte kaas (30+)

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Kook de sperziebonen zo’n 10-12 minuten.
– Snipper de ui, en snij de paprika in blokjes.
– Zet een (wok)pan op het vuur en bak de shoarmareepjes zonder toevoeging van boter of olie gaar.
– Voeg de ui toe en bak tot ze glazig zijn.
– Voeg vervolgens de paprika en de gekookte sperziebonen toe en bak deze zo’n 3-5 minuten mee.
– Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de rösti erover (ontdooien van de rösti is niet nodig).
– Strooi de geraspte kaas erover en bak de schotel in ongeveer 35 minuten af.

20160726_183005

Knoflooksaus

Benodigdheden voor 2 porties saus:
– 1 eetlepel halfvolle fritessaus of frites lijn saus
– 1 eetlepel magere yoghurt
– 1 teentje knoflook
– Klein kneepje honing
– Paar sprietjes verse bieslook

Bereidingswijze:
– Hak de bieslook fijn.
– Meng in een schaaltje de fritessaus met de yoghurt en de honing
– Pers het knoflookteentje erboven uit en roer goed door.
– Meng de gehakte bieslook erdoor.

20160612_181428

EETSMAKELIJK!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.