Mexicaanse sla wraps

Bij Mexico denk ik onder andere aan: sombrero’s, zonnig vakantieoord en lekker eten. Aangezien de temperaturen bij ons op het moment tropisch zijn en je dan niet altijd zin hebt om heel uitgebreid te koken of zwaar te tafelen, heb ik een super simpel maar zeer lekker lunch recept voor tijdens deze hete zomerdagen! Mexicaanse sla wraps! Een wrap  van sla dus, je wikkelt de vulling namelijk in een slablad!
Vernieuwend, mager en fris! Een perfect recept dus voor de zonnige dagen die we achter ons hebben liggen, maar zeker ook nog gaan komen!
Probeer ook zeker de zelfgemaakte guacamole, waarvan je het recept onderaan dit artikel vindt!

Als je de sla wraps eet zul je je in Mexico wanen! Je mist hooguit de sombrero! 😉
shutterstock_97056338Mexicaanse sla wraps

Benodigdheden voor 2 lunchmaaltijden:
– 4 slabladeren van een krop (ijsberg)sla
– 150 gr maïs
– 1 paprika
– 100 gr kipfilet of mager rundergehakt
– 2 tomaten
– Half zakje kruidenmix voor fajita (bij kip) of mix voor burritos (bij gehakt)
– kwart komkommer
– Olie
(- Een handje geraspte kaas (30+))

Bereidingswijze:
– Snijd de paprika, tomaten en komkommer in stukjes.
– Bak de kip (of gehakt) met wat olie in een hapjespan.
– Voeg, als de kip (of het gehakt) gaar is, de stukjes tomaat en paprika toe.
– Voeg de kruiden toe.
– Bak dit ongeveer 5 minuten.
– Voeg als laatste de maïs toe en warm dit 1-2 minuten mee.
– Verdeel de slabladeren over de borden (2 per persoon) en vul ze met het kip- of gehaktmengsel.
– Leg er de stukjes komkommer op, strooi er eventueel wat geraspte kaas over en rol de bladeren losjes op.

Klaar zijn je Mexicaanse sla wraps!

20160704_122432

Serveertip: Om het Mexicaanse gevoel helemaal af te maken, kun je er wat zure room en/ of guacamole bij serveren!
Hieronder vindt je het recept voor snelle, maar overheerlijke zelfgemaakte guacamole!

Guacamole:

Benodigdheden voor een klein schaaltje:
– 1 (rijpe) avocado
– 2 theelepels crème fraiche (light)
– Scheutje citroensap
– Snufje zout en peper
– Snufje chilipoeder

Bereidingswijze:
– Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel eruit.
– Doe de avocado, de crème fraiche, het citroensap en de kruiden in een bakje.
– Prak alles goed door elkaar met een vork. (Het zou ook in de keukenmachine kunnen, maar dan wordt de structuur snel te glad, het hoort juist een beetje grof te zijn.)

Klaar is je dip!

guacamole

EETSMAKELIJK!

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.