Sperziebonen – kip curry

Hou je van de buitenlandse keuken? En dan vooral van de Surinaams/ Indische? Dan is dit zeker iets voor jou!
Dit heerlijke gerecht zonder buitenissige ingrediënten doet mij namelijk denken aan roti, maar dan zonder de pannenkoek! 😉
Natuurlijk zullen de mensen die regelmatig Surinaams koken heel wat essentiële ingrediënten missen om de “echte” roti te maken, maar ik zeg niet dat het hetzelfde is, het lijkt er alleen een beetje op!
Ook dit recept voor een avondmaaltijd is weer niet moeilijk om te maken en de ingrediënten zijn wederom berekend voor een (dieet) portie voor 2 personen.

Veel kook- en eet plezier!

shutterstock_97056338

Sperziebonen – kip curry

Benodigdheden voor 2 personen:
– 250gr kip
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 eieren
– 1 eetlepel boter
– 1 a 2 eetlepels kerriepoeder
– 400gr panklare sperziebonen
– 150ml kippenbouillon (van een tablet)
– 1 klein bekertje demi crème fraîche (125ml)
– 200gr (mini) krieltjes
– peper
– zout

Bereidingswijze:

– Stoom de krieltjes 7 minuten in de magnetron.
– Kook de eieren hard.
– Kook de sperziebonen 5 minuten voor (is niet perse nodig, maar ik vond als ik dit niet deed, de sperziebonen nog te hard).
– Snij de kipfilet in dunne reepjes.
– Snij de ui in dunne halve ringen en het teentje knoflook fijn.
– Verhit de boter en bak de kip reepjes in 5 minuten bruin.
– Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 minuut mee.
– Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat peper en zout toe en stoof de kip op laag vuur in 20 minuten gaar.
– Pel de eieren en snijdt deze in halve kwarten.
– Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de demi crème fraîche, de eieren en de krieltjes toe.

EET SMAKELIJK!

20160405_183053

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.